Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 28.06.2017 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Ekmeğin 7 Hali...

Son yılların en derin tartışmalarından biri de hangi ekmeğin daha faydalı olduğu… Biz de kendine uygun olan ekmeği bulman için çeşitleri mercek altına aldık.

Ekmeğin 7 Hali...

Çavdar ekmeği:Protein değeri yüksektir. Enerjini uzun sürede harcamanı sağlayacağı için iyi bir kaynaktır. Tokluk süresini uzatarak da kilo vermeye de yardımcıdır.

Beyaz ekmek:Rafine un ile yapıldığından besleyici değeri oldukça düşüktür. Ayrıca beyaz un kullanıldığı için kan şekerini dengesiz bir şekilde yükseltip indirir.

Ruşeymli ekmek:Ruşeymli ekmek, oldukça besleyicidir. Çünkü ruşeymin içerdiği yağ, kandaki kolesterol düzeyinin düşmesine katkı sağlar. Ayrıca ruşeymde güçlü bir antioksidan olan E vitamini de bulunur.

Kepekli ekmek:Hem vitamin hem protein değerleri kepekli ekmekte çok yüksektir. Lifli olduğundan bağırsakları düzenler ve bu yönüyle kolon kanseri riskini azaltmaya destek olur.

Tam buğday ekmeği: Lif oranı en yüksek olan ekmek çeşididir. Bu sayede vücudun enerjisini korumasını sağlar ve aynı zamanda kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

Glutensiz ekmek:Glutensiz ekmek, gluten hassasiyeti olan kişiler için üretilen düşük proteinli bir besindir. Bu şekilde gluten hassasiyeti olanlar mide-bağırsak rahatsızlıkları yaşamadan ekmek tüketme imkanı buluyorlar.

Yulaf kepeğinden ekmek:

  • 8 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 5 çorba kaşığı süt
  • Tuz 

Yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırp. Tüm malzemeleri ekleyip iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam et. İstediğin kalıba karışımı dök. 200 derecede ısıttığın fırında üstü kızarıncaya kadar pişir. Ardından dereceyi 100’e düşürüp 10 dakika daha pişir.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan