Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 27.10.2022 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Evde bebek maması nasıl hazırlanır?

Bebeğinize evde mama hazırlamak için önerilerimize kulak verin!

Evde bebek maması nasıl hazırlanır?

Uzmanlar tarafından ilk ay yalnızca anne sütü, iki yaşına kadar ek gıda ile beraber anne sütüne devam edilmesi önerilir. Bebeğinizin ek gıdaya başlaması için uygun zaman ve besinlerin nasıl tanıtmanız gerektiği hakkında mutlaka doktorunuzla iletişim halinde kalın. 

Ek gıda döneminde bebeğin ihtiyaç duyduğu protein ve demir gibi öğeleri sağlaması kadar olası besin reaksiyonlarının seyri de önemlidir.

6. aydan sonra ek gıda döneminde ev yapımı bebek mamaları tercih ederseniz her zaman daha fazla çeşitliliğe sahip olursunuz. Aynı zamanda bebeğinizin daha fazla lezzeti tatmasına olanak tanırsınız. 

Ek Gıda Döneminde Ev Yapımı Mama Hazırlarken Şunları Unutmayın

Hazırlık Süreci

Göz korkutucu fikirlerle başlamak zorunda değilsiniz. Başlamak için en iyi yerlerden biri olgunlaşmış avokado ve muzu ezmek. Bebeğin tepkisine göre pancar, kuşkonmaz, ıspanak, mango ve yaban mersini gibi besinlerle de süreci renklendirebileceksiniz. 

Yiyecekleri iyi ezerek püre kıvamına getirdiğinizden emin olun. 

Mevsim besinlerinden faydalanın. Aileye hazırladığınız yiyecekleri kullanın ancak baharat, şeker ve tuz asla kullanmayın.

Yemek Hazırlama

Hijyen ve sanitasyon konusunda tedbiri elden bırakmayın. Besinleri iyi yıkayın, ellerinizi temiz tutun ve bebeğiniz için kullandığınız mutfak malzemelerini düzenli aralıklarla temizleyin.

  • Kullanacağınız yiyeceği iyice yıkayın. Gıda zehirlenmesine neden olabilecek bakteriler içerebileceklerinden meyve ve sebzelere dikkat edin.

  • Yiyecekleri iyice yumuşayana dek pişirin. Az miktarda suda ya da buharda pişirme yöntemleri önemli vitamin ve minerallerin korunması için en iyi yöntemlerdir.

  • Mısır şurubu ya da diğer tatlandırıcıları yiyeceklere eklemekten kaçının.

  • Doku ve sıcaklığı mutlaka öncesinde test edin. Bebeğinizin ağzını yakmaması için sıcaklığı tekrar kontrol edin.

  • Az pişmiş et, yumurta ve kümes hayvanlarının sebep olduğu besin zehirlenmelerine karşı bebekler çok hassastır. Tüm et ürünlerini uygun sıcaklıklarda pişirin.

  • Ailenin geri kalanı için yemek pişiriyorsanız tuz ve baharat eklemeden önce bebeğinizin porsiyonunu ayırın.

Bebek Mamasını Güvende Tutun

Evde mama hazırladıysanız ya servis yapın ya da hemen soğutun. Servis edilen ancak tüketilmeyen yemekleri atın. Bakterilerin ağızda çoğaldığını unutmayın. Kaşık bebeğinizin ağzına girmiş sonrasında yiyeceğe dokunmuşsa o yemeği sonraya saklamayın.

Marketten Satın Alınan Bebek Mamalarına Ön Yargılı Olmayın

Uygun besin içeriği sunulmuş ve kontrolleri tamamlanmış ticari bebek mamaları da besleyici olabilir. Bebeğiniz için hangi besinlerin iyi olduğunu ve bebeğinize herhangi bir besin takviyesi önerilip önerilemeyeceğini öğrenmek için mutlaka doktor ya da diyetisyenden destek alın.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan