Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Kasım’da Diyet Başkadır
Diğdem Akça 31.10.2014 3 dakikada okunur
yorumlar
5
kaydet

Kasım’da Diyet Başkadır

Kışa yaklaşırken formumuzu korumak için nelere dikkat etmeliyiz?

Yaz ayları rüzgâr gibi geçti; Eylül, Ekim derken Kasım ayı da geldi çattı. Soğuyan havalar bize artık yavaş yavaş kış mevsimine hazırlanmamız gerektiği mesajını veriyor.

Mevsimsel değişimlerle beraber Kasım ayında dikkat etmemiz gereken 2 konu var:

  1. Âşıklar; malum, “Kasım’da aşk başka”.
  2. Kaşıklar; kaşığımıza ne aldığımız, yani nasıl beslendiğimiz mevsim geçişlerinde sağlığımızı ve ideal kilo kalori/muz">muzu koruyabilmemiz açısından bizim için çok daha başka…

Hava muhalefetine bağlı olarak düşen enerjimiz nedeniyle, bu dönem belki de diyet yapmak için motivasyona en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden biri. Peki bu süreçte kendimizi nasıl motive etmeli ve nasıl beslenmeliyiz?

Öncelikle kendinize karşı dürüst olun ve tüm bahaneleri ortadan kaldırın:

“Hava soğuk.” – Egzersiz yaparak ısınmanız mümkün. Üstelik egzersiz yapmanın verdiği zindelik ve olumlu enerji size sağlıklı beslenmek için gereken motivasyonu da verecektir.
“Yazın kilo verilir, kışın kilo alınır.” – Aslında dört mevsim sağlıklı kiloda kalınır.
“Çok yoğunum.” – Her şeye zaman bulunur, yeter ki siz isteyin!
 
Artık hazırsanız, şimdi okuyacaklarınız konusunda daha dikkatli olmanız gerekiyor.

  1. Onları asla geçiştirmeyin: Öğünleriniz. Metabolizmanızın sağlıklı çalışabilmesi için düzenli olarak ana ve ara öğün yapmalısınız. Aksi takdirde hem kilo kontrolü sağlamanız hem de bağışıklık sisteminizi korumanız güçleşecektir. Havalar da buna çok müsaitken hastalıklara davetiye çıkarmak istemezsiniz, değil mi? Ayrıca atladığınız öğünlerin bir sonraki öğüne yüklenerek gerekenden daha fazla yemenize neden olacağını da unutmayın.
     
  2. Onsuz bir hayat düşünülemez: Su! Su bizim için hayati önem taşıyan, vücudun dengesiyle birlikte kilo kontrolü sağlamada da yardımcı olan bir içecektir. Sağlıklı beslenme programında asla eksik olmaması gereken suyu, bazı bireylerin zoraki olarak günde yalnızca 1-2 bardak içtiği de oluyor. Size net bir şekilde “günde 2 – 2.5 litre su için” gibi bir öneride bulunmayacağım; ancak yeterli miktarda su içip içmediğinizi anlamak için idrarınızı tahlil edin. Yeterince su içtiğinizde, idrarınız açık renkte olur. Eğer idrarınız koyu bir renkteyse, vücudunuz daha fazla su içmeniz için size sinyal veriyor demektir.  Hatta hemen şimdi okumaya birkaç dakika ara verip bir bardak su içmeye ne dersiniz?
     
  3. On bine kadar sayın. Sabırlı olun. Günde en az 10.000 adım atmanız gerektiğini biliyor muydunuz?  Günlük aktivite seviyeniz de zinde ve formda kalabilmeniz açısından çok önemlidir. Sonbaharda dökülen yapraklar arasında keyifli bir yürüyüş yapmak kulağa hiç de fena gelmiyor, öyle değil mi?
     
  4. Çetele tutun.  Başkalarının lokmalarınızı saymasından hoşlanmayabilirsiniz ama siz kendi lokmalarınızı sayın. Diyet yaparken yediğiniz her şeyi bir yere not edin ve bakın bakalım aslında farkında olmadan neler yiyorsunuz?
     
  5. Asla tek biriyle yetinemezsiniz.Tek bir besin grubuna yönelmek ya da diyet yaparken bazı besinleri tüketmek konusunda kendinize yasaklar koymak sağlığınız ve formunuz için pek de olumlu sonuçlar vermeyecektir. Öğünlerinizde bütün besin gruplarına yer verebilmek için tabağınızı dörde bölün. Mümkün olduğunca yemek seçmemeye çalışın ve sebze grubu, et grubu, süt grubu ve tahıl grubu besinlerin tümünden yeterli miktarlarda tüketin.
     
  6. Çikolata! Çikolatanın antioksidan kapasitesi yüksek bir besin olduğunu biliyor muydunuz? Bu özelliğiyle çikolata hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur. Mutluluk hormonlarınızı tetikleyip, sizi havaların verdiği olumsuz ruh halinden kurtaracağına da kuşku yok. Tabii tükettiğiniz miktara dikkat etmelisiniz; 2 küçük kare parça bitter çikolata kilo kontrolünüzü engellemeden sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.
     
  7. Kasım’da sebze- meyveler de başkadır.Her sebzenin ve meyvenin doğal olarak yetişme dönemi farklıdır. Sağlıklı beslenmek için ise sebze – meyveleri mevsiminde tüketmek gerekir. İşte Kasım ayında tüketebileceğiniz sebze ve meyveler:

 
Sebzeler: Kereviz, pırasa, yer elması, kabak, lahana, ıspanak
Meyveler: Elma, muz, mandalina, nar, armut, greyfurt, kestane
 
Sağlıklı ve mutlu Kasımlar!

facebook twitter linkedin whatsapp messenger mail

Yorumlar

Neslihan B.T

Neslihan B.T Şimdiye kadar diyetisyenlere para vermek çok da akıl karı gelmiyordu. Fakat nasıl bir dil öğrenirken, araba kullanmayı öğrenirken , ya da hizmet aldığınız herhangi birşey için ödeme yapıyorsanız doğru yaşamı öğrenmeye hevesliyseniz buna destek için de bir ödeme yapmaya karar verdim ve siteye üye oldum. Diğdem Hanım ve diyetkolik.com un destekleri sayesinde kendime güvenim arttı ve yapılabileceğini gördüm hem de çok basit doğru bilgilerle . Teşekkürler.

07.11.2014
Yanıtla
Diğdem Akça

Diğdem Akça Hülya hanım yaşınızdan dolayı size online olarak diyet önerisinde bulunamayacağız. Dikkatimden kaçmış. İstanbulda ikamet ediyorsanız diyetkliniğmize başvurarak yardım talep edebilirsiniz.

04.11.2014
Yanıtla
Diğdem Akça

Diğdem Akça Hülya hanım kilo almakta en az kilo vermek gibi zorlu bir süreçtir. Size bu konuda en iyi şekilde yardımcı olabileceğimi düşünmekteyim. Dilediğiniz takdirde sistemden özel paket talep ederek sizi takip altına almamı sağlayabilirsiniz.

03.11.2014
Yanıtla
Diğdem Akça

Diğdem Akça Duygu hanım merhaba, mesleğimizi icra ettiğimiz online ortamda takdir edersiniz ki emeğimizin karşılığını bir şekilde almamız gerekmekte. Diyetkolik.com üzerinden bu hizmeti cüzi bir ücret karşılığında alabilme imkanı bulmaktasınız. Diyeti sürdürebilmek için en temel faktör motivasyondur. Diyetkolik.com sizin motivasyonunuzu destekleyerek sürekli olarak yeniden başlamanızı önleyebilir. Üye olduktan sonra herhangi bir ücret ödemeden de sisteme devam edebilir ve sistemdeki diyetisyenlere soru sorabilirsiniz. Aynı zamanda yayınladıkları makaleleri takip ederek beslenme konusundaki yanlış davranışlarınızı doğruları ile yer değiştirerek defalarca aynı sürece yeniden başlamak zorunda kalmayabilirsiniz. Umarım bu yolda hedefinize en kısa sürede ulaşırsınız.

02.11.2014
Yanıtla
Duygu  Arslan

Duygu Arslan ya şunları parasız yapsanız olmaz mı....üye olurken deseniz ya ödeme var. olmazdım üye...size iyi çalışmalar....ben diyetisyenlere para vermekten gerçekten usandım.....

02.11.2014
Yanıtla

İlgini Çekebilir