Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 28.03.2020 3 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Koronavirüs karantinasında dikkat edilmesi gereken 7 detay

Dünya çapında devam eden koronavirüs karantinası herkesi aynı şekilde etkiliyor. Evde kalıyoruz , boş sokaklara bakıyoruz, virüsün bulaştığı insan sayısındaki artışını izliyoruz.

Koronavirüs karantinasında dikkat edilmesi gereken 7 detay

Bir noktadan sonra okula ve işe gitmeyi bile özlemeye başlıyoruz. Normal hayatımızı geri istiyoruz.

Panik yapmamak ve doğru hazırlanmak önemli

Virüsün ilk orta çıktığı Çin’den ve orada yaşayan insanlardan öğreneceğimiz çok şey olduğu açık. Bizler elimizden geldiğince ihtiyacımız olan şeyleri toparladık ve mümkün olduğunca evdeyiz. Öte yandan böyle bir durumda dikkat edilmesi gereken birkaç detay var ki yaşamadan tahmin edilmesi çok kolay değil. 

1- Bir ay boyunca ihtiyacınız olacak malzemelerin listesini çıkartın
Sadece makarna ve tuvalet kağıdı ile karantina hazırlığı yapılması mümkün değil elbette, bir ay boyunca bir eve neler alındığını düşünün. 
Ağrı kesici, grip ilacı, çamaşır suyu gibi malzemeler genelde alışveriş listesinde olmayacaktır.
Diş fırçası, şampuan, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı gibi temizlik malzemelerini yedekleyin. Evde evcil hayvanınız varsa mamasını aynı şekilde yedek bir paketle destekleyin.

2- Market alışverişinde uzun vadeli düşünün
Hemen herkesin aklına makarna ve bakliyat gelse de Çin’de karantinayı yaşayanlardan birkaç küçük tavsiye alabiliriz.
Paket çorba, hem dayanıklı hem doyurucu hem de ucuz seçenekler. Ayrıca çorba yapabileceğiniz malzemeleri de düşünebilirsiniz.
Çin’deki karantinada en büyük sorun su oldu, yedek en az 1 damacana suyu evde bulundurun. 
Küçük paket çikolataları ve hem tatlı hem tuzlu atıştırmalıkları bu dönemde lüks olarak görmeyin, aksine onlara psikolojik olarak ihtiyacınız olabilir.

3- Finansal olarak hazırlıklı olun
Karantina sürecinin ne kadar süreceğini tahmin etmek zor, bittiğinde dünya ekonomisinin nasıl bir durumda olacağını da... Gereksiz harcamalardan kaçının, evde olduğunuz süreyi işe gidemeseniz de evden çalışarak düzenleyin, yapamıyorsanız korunma yönergelerine uyun.

4- Evde düzen kurun
Evde olmak, özellikle iş yaşamına ve okula gitme düzenine alışkın olanlar için fazlasıyla zor olabilir. 
Geç kalkmak, geç yatmak, genelde bir şeyler yapmaya isteksizlik ile başlayan süreç ciddi depresyona ne kaygıya neden olabilir.
Belirli saatte kalkıp üzerini giyinip belirli saatte belirli işlere vakit ayırmak, günlük bir rutin belirlemek ruhsal olarak süreci kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.
Çiçek ekin, yemek yapın, evdeki hayvanlarınızla vakit geçirin.
Uzun vaktinizi alan bilgisayar oyunlarına, bağımlılık yapma ihtimalleri nedeniyle dikkatli yaklaşın. 

5- Online hazırlıklarınızı yapın
Cep telefonunuzdan alışveriş, banka, devlet uygulamalarını kurun ve faydası olabilecek aplikasyonları araştırın. Arkadaşlarınızla online sohbetler organize edin, görüntülü konuşma saatleri ve konferans görüşmeler planlayın. Sosyal medyayı kullanın, interaktif etkinliklere katılın ve online oyunları deneyin.

6- Evin bir bölümünü egzersiz için ayırın
Tek başımıza koşu ve bisiklet gibi aktivitelere şu an ara veriyoruz. Evin bir bölümünü spor yapmak için ayırın. Basit spor aletlerini araştırın ve çok büyük olmasa da en azından vaktinizi geçirebileceğiniz, spor yapabileceğiniz bir alan yaratın.

7- Çocuklarla vakit geçirecek yöntemler bulun
Uzmanların tavsiyesi, mümkün olduğunca evin içinde hareket edebilecekleri alan açmak, bu noktada salondaki kahve sehpalarını bir süreliğine kaldırmak seçeneklerden biri olacaktır.
Sıkılmalarına izin vermeyin, yorulmalarına müsaade edin.
Ve onlara farklı meşgaleler yaratın; yemek yapmaya yardımcı olmalarını, şarkı ezberlemelerini, kendi kutu oyunlarını yaratmalarını söyleyebilirsiniz. 

KAYNAK

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Gökşen Fındık

Gökşen Fındık bu tarz görseller yerine önerilerinizi yansıtan görseller okuyucular için daha rahatlatıcı olacaktır. İçerik için teşekkürler

29.03.2020
Yanıtla