Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 10.10.2018 2 dakikada okunur
yorumlar
3
kaydet

Kötü kokmamıza sebep olan 5 sinsi besin

Etsiz beslenen erkeklerin et yiyen erkeklerden daha hoş kokması bazılarının moralini biraz bozabilir.

Kötü kokmamıza sebep olan 5 sinsi besin

Eğer zaman zaman vücudunuzun kötü koktuğunu fark ediyorsanız belki de bunun sebebi bazı besinlere mutfağınızda fazla yer açmanızdır. Çünkü besinler sadece nefesimizin değil, vücudumuzun kokusunu da etkiliyor. Hepsinin ayrı ayrı birçok yararı olsa da fazla miktarda tüketildiklerinde bu olumsuz özelliklerinden ötürü sizi yediğinize pişman edebilirler!

1-Çemen

pastirma

Çemen aslında kan şekerini ve lipitleri düşürmek gibi sağlığa çok sayıda yararı olan bir besin. Bu faydaları bir yana vücudun kötü kokmasına sebep olan suçlulardan da biri maalesef. İçerdiği stolon maddesi bu kokunun sorumlusu. Vücutta değişime uğramayan, vücuttan ter ve idrarla atılan stolon aslında sadece çemen otunda değil akçaağaç şurubunda da bulunuyor.

2-Kırmızı et

2006 tarihinde yayımlanan bir çalışmada etsiz beslenen erkeklerin, et yiyen erkeklere kıyasla daha hoş koktukları gözlemlendi. Aynı çalışma kadınlar üzerinde yapıldığında da et içermeyen diyet biçiminin vücut kokusu üzerindeki etkisi ezici bir üstünlük sağladı. Çünkü kırmızı et yendiğinde sindirim sisteminde kalıntılar oluşuyor ve çürüme yaşanıyor. Sonuç terle açığa çıkan kötü koku ve toksinler oluyor.

3-Kahve

kahve

Bunu duymak sizi mutsuz edebilir ama evet, kahve de içerdiği kafein miktarından ötürü ter bezlerini harekete geçiriyor. Eğer çok fazla kahve içiyor ve fazla terliyorsanız kafeinsiz ya da daha az miktarda kafein içeren kahve çeşitlerine yönelmeyi tercih etmeniz şikayetçi olduğunuz kötü kokunun ortadan kalkmasına sebep olabilir.

4-Bazı sebzeler

lahana

Turpgiller familyasından olan sebzeler bağırsaklarınız için oldukça iyi seçimler. Fakat vücut kokunuz için de iyi seçimler olduklarını söylemek ne yazık ki mümkün değil. Çünkü brokoli, lahana ve karnabahar gibi sebzeler ter bezlerinizi harekete geçirerek kötü bir vücut kokusuna neden olabilecek sülfürün salgılanmasına neden oluyorlar. Buna ek olarak bu sebzelerin içerdiği rafinoz adı verilen lif bağırsakta parçalanmıyor ve faydalı bakteriler için bir besin kaynağı görevi üstleniyor. Bakteriyel fermantasyon ise kötü koku oluşumuna sebep oluyor.

5-Balık

Kalp sağlığını olumlu etkileyen ve Omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan balık hiç kuşkusuz sağlıklı bir diyette olması gerekenlerin başında yer alıyor. Ancak vücut kokusu söz konusu olduğunda bazı insanlar deniz mahsulleri tüketimini sınırlama ihtiyacı duyabilir. Balık elbette her insanda kötü kokuya neden olmuyor. Bu olumsuz durum genellikle kolin yetersizliği olan kişilerde görülüyor

Kaynak

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Murat Demir

Murat Demir Salak mısınız siz bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu! Sırf içerik koymak için yazı eklemişsiniz ne yiyecek insanlar sebze yeme kokarsın et yeme kokarsın

14.10.2018
Yanıtla
Tuğba Oğuzalp

Tuğba Oğuzalp açıkçası hiç koku yaptıklarını duymadım hep yediğim şeyler ki lahana hiç koku yapmıyor.

14.10.2018
Yanıtla
Aşkin Harman

Aşkin Harman Ben spor yapıp ona göre beslenen biriyim saydıklarınız ciddiyse nitekim ciddi gibi duruyor o halde buna bağlı olarak nasıl beslenmesi ne aralıklarla beslenilmesi gerektiğini yazarsanız insanlar daha fazla faydalanacaktır

22.10.2018
Yanıtla