Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 24.09.2018 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Metabolizma hızlandırmanın gizli yolu: Baharatlar

Mutfağınızda metabolizma hızlandıran baharatlara yer açarak daha sağlıklı ve hızlı bir diyet süreci geçirebilirsiniz.

Metabolizma hızlandırmanın gizli yolu: Baharatlar

Yemeklerinize lezzet katan baharatların aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırma konusunda iyi birer yardımcı olduklarını biliyor muydunuz? Alternatif tıpta yüzyıllarca birçok hastalığın tedavisi için kullanılan baharatlar, metabolizmayı hızlandırmak dışında sindirim sistemine yardımcı olma, ödem atma, bağışıklık sistemini güçlendirme gibi birçok olumlu özelliğe sahip.

Kilo verme ya da kilo koruma sürecinizde metabolizma nasıl hızlandırılır diye kara kara düşünüyorsanız metabolizma hızlandıran baharatlardan mutlaka yardım almanızı öneriyoruz. Elbette her şeyin fazlasının zarar olduğunu unutmadan. İşte metabolizma hızlandıran 6 baharat ve faydaları:

Kırmızı acı biber

Eğer acı yiyebilenlerdenseniz bu baharata mutfağınızda mutlaka yer ayırmalısınız. Çünkü kırmızı acı biber yemeklerinize acı bir tat vermekle kalmıyor, içerdiği bileşenler sayesinde vücut için de birçok fayda sağlıyor. Kırmızı acı biberin sahip olduğu güçlü antioksidanlar vücudunuzda hücrelerin zarar görmesini engelliyor ve inflamasyonu azaltıyor. İçerdiği güçlü antioksidanlardan biri olan kapsaisin maddesi ise metabolizmanızı hızlandırarak ve tokluk hissi vererek kilo vermenize yardımcı oluyor.

Zerdeçal

metabolizmayi hizlandiran

Hindistan kökenli bir baharat olan ve Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın sağlık için birçok faydası bulunuyor. Ana etken maddesi kurkumin olan zerdeçalın en önemli özelliklerinden biri anti-inflamatuar (iltihapla savaşan) etkiye sahip olması. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan kurkumin Alzheimer, diyabet, kanser gibi birçok hastalıkla savaşma görevini de üstleniyor. Kemik ve eklem sağlığına faydalı olan zerdeçal vücudun toksinlerden arındırılmasını sağlıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Zerdeçal hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için “Baharatın gücü: zerdeçal” başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

Zencefil

Metabolizmayı hızlandıran bir diğer baharat ise zencefil. Bağışıklık sistemini güçlendiren en etkili besinlerden biri olarak bilinen zencefil baş dönmesi, kusma gibi semptomların azalmasına yardımcı oluyor. Anti-inflamatuar etkiye de sahip olan zencefil iltihaplara karşı savaşmasının yanı sıra, kas ve baş ağrısının hafiflemesini sağlıyor ve kan şekerinin dengelenmesinde, kötü kolesterolü düşürmede etki gösteriyor. Tüm bu özellikleriyle beraber sindirim sisteminin düzenlenmesine yardım ederek ve metabolizmayı hızlandırarak diyet sürecine destek oluyor.

Karabiber

metabolizma nasil hizlandirilir

Karabiberin de tıpkı yukarıdaki baharatlar gibi sağlığa birçok faydası bulunuyor. Öne çıkan faydaları arasında hazmı kolaylaştırması ve metabolizmayı hızlandırması geliyor. İçerdiği piperine maddesi yağ hücrelerinin farklılaşmasını ve yağ metabolizmasının hızlanmasını sağlayarak kilo kaybetmenize yardım oluyor.

Tarçın

metabolizmayi hizlandirmak

Çaylarda, tatlılarda ve  son dönemde sıklıkla detoks içeceklerinde kullanılan tarçın kan şekerinin dengelenmesinde ve tatlı krizlerinin engellenmesinde önemli bir rol üstleniyor. İnsülin direncine karşı etkili olan baharatlardan biri olan tarçın, metabolizmayı hızlandırmak konusunda da oldukça başarılı.

Kekik

metabolizma hizlandirma yollari

Metabolizma hızlandırıcı baharatlardan bir diğeri de kekik. Kekik akne tedavisinde, saç dökülmesinde, tansiyonun dengelenmesinde, kemik sağlığında ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkili bir baharat. Ayrıca gaz ve idrar söktürme, sindirimi düzenleme özelliği de var. Düzenli kullandığınızda metabolizmanızı gerçekten hızlandırdığını fark edeceksiniz.

Metabolizma hızlandıran diğer adımları öğrenmek için "Metabolizmasından dert yananlar toplansın! İşte metabolizma hızlandıran ipuçlarımız" başlıklı içeriğimize göz atmayı unutmayın.

Kaynak

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan