Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 31.05.2017 2 dakikada okunur
yorumlar
3
kaydet

Pollyanna Olmak Ömrü Uzatır Mı?

Göreceli bir kavram olan iyimserlik, biraz da pozitif enerjiyle ilgilidir. “Pollyannacılık” olarak tanımlanan bu davranış tipinin hayatına katabileceklerini senin için derledik.

Pollyanna Olmak Ömrü Uzatır Mı?

Pollyanna'yı tanımlarken, olayların her zaman pozitif tarafından bakan ama bakarken de gerçekleri unutup kendini kandırarak mutluluğa ulaştığını düşünen birinden mi bahsediyoruz?

Mesela; düğmelerimiz kapanmıyorsa bu aç kalmadığımızı mı gösterir yoksa fazla yediğimizi ve kilo aldığımızı mı düşünmeliyiz? Düğmelerin tekrar kapanması için yeme alışkanlığımızı değiştirmek mi yoksa daha büyük beden bir pantolon almak mı doğrudur?

Eğer olduğumuz kişi olmaktan memnunsak ve inandıklarımızı sadece en güzele ulaşmak için belirliyorsak bu bize gerçek mutluluğu verebilir mi?  Gelin konuya biraz daha yakından bakalım. 

Optimist olmak ne getirir?

Soyut kavramların insan sağlığına kattıkları elle tutulur, gözle görülür cinsten olmasa da araştırmalar birçok noktayı açıklığa kavuşturuyor.

ABD’de 70 bin kadın arasında yapılan bir araştırmaya göre, optimist bakış açısına sahip olanların kötümser olanlara göre kanser, kalp krizi, akciğer hastalıkları, felç ve enfeksiyonlardan hayatını kaybetme oranı oldukça az.

Araştırmada katılımcılara iyimserlik derecelerini 0’dan 24’e kadar puanlandırmaları istenmiş. Bunun yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi arasında yapılan başka bir çalışmada da iyimser olanların daha sağlıklı bir kardiyovasküler sisteme sahip olduğu belirtilmiş.

Aslında iyimserlik kişileri yaşayabilecekleri kötü durumları göğüslemek konusunda cesaret veriyor. Bir diğer deyişle stresli durumlara karşı dayanıklılık sunuyor.

Araştırmalara katkı sağlayanlar, optimist olanların iyi bir şey olması için beklemediklerini, bunun için adımlar attıklarını söylüyor. Sağlıklı bir hayat yaşıyorlar, çünkü benimsedikleri bu davranış tipinin onlara kazandıracaklarının farkındalar. 

Araştırma kaynağı: Academic OUP Optimism and Cause Specific Mortality  

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Şaziye Serbest

Şaziye Serbest aynen katılıyorum bız anneyiz emde uc erkek cocuk annesi iyimserim cok şukür ama keşke 75 kilo olsaydımm

08.06.2017
Yanıtla
Şimal Deniz

Şimal Deniz Şaziye Hanım, Stresten uzak, iyimser bir yapıya sahip olmanız kilo verme sürecinizde en büyük destekçiniz :) Kilo vermek bir eğitim sürecidir. Nasıl doğru tercihler yapacağınızı öğrendiğinde kilolarınızdan kurtulacaksınız. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için en temel kural düzenli beslenmektir. Diyette tuz, basit şeker ve glisemik indeksi yüksek olan besinlerden uzak durulmalıdır. Posa içeriği yüksek gıdalara, meyve ve sebzelere sık yer verilmelidir. Düzenli ve yeteri miktarda su tüketilmelidir. Diyet ile birlikte düzenli egzersiz yapılmalıdır. Yağ içeriği yüksek besinlerden, kızartma ve kavurmalardan uzak durulmalıdır. Bunların hepsi de birer alışkanlık haline getirilmelidir. Dilerseniz standart paket veya özel paket satın alarak diyetisyen desteği ile bu süreci daha sağlıklı geçirebilirsiniz. Soru ve önerilerin için bize her zaman yazabilir veya 0850 33 34938 no.lu danışma hattımızı arayabilirsiniz. Sağlıklı ve keyifli günler.

09.06.2017
Yanıtla
Şaziye Serbest

Şaziye Serbest şimal hanım cok cok mutluyum aglıyorum bana yazdıgnız icin teşekür ederim ne yazacaımı şaşırdım allah razı olsun 30 yaşındayım 3 doum yaptım 95 kiloya vardım genelde ben hic zayıf olmadım ama kendimi 75 kilo iken mutlu hisederdim ucuncu doumdan sonra 95 oldum ne yapsam indiremiyorum cok kötü hisediyorum bunalımdayım iki haftadır libramed kullaniyorum bekliyorum bakalim allahın izniyle inşalah

09.06.2017
Yanıtla