Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 05.03.2020 2 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Sağlıklı fast-food olur mu?

​Günümüzde tüketimi gittikçe artan fastfood dış mekanlarda birçoğumuz için en cazip seçenek gibi gözüküyor. Ancak maalesef dozunu kaçırıyor ve zararlarını göz ardı ediyoruz. Bu yüzden sizin için fastfood’u nasıl daha zararsız hale getirebileceğinizi araştırdık.

Sağlıklı fast-food olur mu?

Düzenli olarak fastfood restoranlarında yemek yiyorsanız sağlıklı bir beslenme biçimini sürdürebilmeniz ne yazık ki biraz zor. Çünkü fastfoodgenellikle sodyum ve sağlıksız yağ ile yüklü kalori bombaları olarak karşımıza çıkıyor. Hatta neredeyse içerdiği enerji miktarıyla tek öğünde günlük almamız gereken düzeyi karşılayabiliyor. Bununla birlikte sebze, meyve ve lifli gıdalara göre besin maddeleri açısından oldukça düşük olma eğiliminde. 

Bu durum fastfoodlardan tamamen kaçınmanız gerektiği anlamına gelmez. Evde yeme imkanınız bulunmayan zamanlarda fastfood güzel bir alternatife dönüşebilir ama sağlıklı beslenmeyi devam ettirebilmek ve hatta bedenen sağlıklı kalabilmek için düzenli bir alışkanlık haline getirmemeye özen göstermelisiniz.

Hem sipariş ettiğiniz yemeklerde hem de fastfood restoranlarında bulunma sıklığınızda anahtar cümle ‘ölçüyü yakalayabilmek’tir. Peki ölçüyü nasıl daha kolay yakalarız, nelere dikkat etmeliyiz ve fastfood’u nasıl daha zararsız hale getirebiliriz? Gelin inceleyelim.

Ortalama bir yetişkin 836 kalori tutan fastfood yemeği ile doyar, zaman zaman da bu kaloriyi geçer. Ancak insanlar yediklerini hafife alır. Öyleyse yediklerinizin kalorileri hakkında tahminde bulunmayı bırakın! Çoğu büyük restoran zinciri beslenme bilgilerini web sitelerinde yayınlar. Bu bilgilere göz atarak önce gerçeklerle yüzleşelim. Bununla birlikte günlük almanız gereken kaloriyi dengeleyebilmek için Diyetkolik Kalori Takipçisi bölümünden yararlanabilirsiniz.

Fastfoodda yiyor olsanız lif, kepekli tahıllar ve yüksek protein içeriği gibi daha iyi dağılımı olan besinleri arayın. Ayrıca doymuş yağlarda nispeten düşük seçenekleri hedefleyin. Aynı zamanda trans yağ içeren tüm maddelerden uzak durmaya çalışın.

  • Ek besinlerinizi yanınızda taşımaya özen gösterin

Akıllıca siparişler verdiğinizde bile bir fastfood menüsünden yeterli miktarda lif ve diğer önemli besin öğelerini almak zor olabilir. Bu yüzden ara öğünleriniz için kendinizi planlayıp, evden çıkmadan önce yanınıza kurutulmuş meyveler,y ağlı tohumlar, elma ve armut dilimleri veya yoğurt gibi sağlıklı yan ürünler koyabilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Sena Uysal

Sena Uysal Bu fotoğraflar diyeti bozdurur Arkadaşlar ben elendim siz devam edin :(((

07.03.2020
Yanıtla