Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Uzman Diyetisyen Şimal Deniz 25.01.2018 2 dakikada okunur
yorumlar
7
kaydet

Şekeri Bıraktıktan Dakikalar, Günler, Aylar ve Yıllar Sonra...

Aşama aşama seni bekleyenler

Şekeri Bıraktıktan Dakikalar, Günler, Aylar ve Yıllar Sonra...

Şekeri bıraktıktan dakikalar sonra

Şekerli besinler de tıpkı sigara, alkol gibi bağımlılık yapar. Bu yüzden şekeri bırakma kararı aldıktan çok kısa bir süre sonra canın işlenmiş şeker içeren besinlerden yemek istiyor olabilir. Şeker yemenin yarattığı mutluluğun sana daha iyi geleceğine kendini inandırarak bahaneler üretsen de bu doğru değil. Seni asıl mutlu edecek olan şey şekeri bıraktıktan sonra kendinde gözlemleyeceğin değişiklikler olacak!

Şekeri Bıraktıktan 1 Saat Sonra

Şekere veda edeli sadece 1 saat oldu ve kendini şimdiden mutsuz ve enerjisiz hissediyorsun. Üzülme, bu da geçecek... Tek yapman gereken böyle durumlarda kan şekerini dengeleyecek olan meyvelere, kuruyemişlere ya da yoğurt vb. süt ürünlerine yönelmek.

Şekeri Bıraktıktan 1 Gün Sonra

İlk günü sağsalim geride bıraktın. Demek ki şeker yemediğin bir gün o kadar da imkansız değilmiş. Diyetinde yağ, protein ve karbonhidrat dengeli bir şekilde bulunduğunda ve yüksek lif içerikli besinler aldığında şeker isteğinin üstesinden gelmen daha kolay olur. Ayrıca beslenme düzenini ana ve ara öğünler şeklinde düzenlersen açlık hissetmeyeceğin ve kan şekerin düşmeyeceği için şekerli besinlere yönelme isteğin de azalacak. Bu noktada önemli olan şey ara öğünlerde meyve, yoğurt, kuruyemiş gibi sağlıklı ve besin değeri yüksek atıştırmalıkları seçmen.

Şekeri Bıraktıktan 1 Hafta Sonra

Kabul etmek gerekir ki şeker bağımlılığı kolay ve hızlı bir şekilde üstesinden gelinebilecek bir durum değil. Şekersiz bir haftayı geride bıraktıktan sonra yoğun bir şekilde şekerli besin yeme isteği duyabilir, depresif ruh hallerine girebilirsin. Şeker bağımlılığının boyutuna göre bu süre 2 haftaya kadar çıkabilir. Bu süreç oldukça önemli. Çünkü bu engeli de atlattıktan sonra emin ol gerisi çok daha kolay gelecek! Giderek kendini daha dinç ve enerjik hissetmeye başlayacak, halsizliğin ve ani enerji düşüşlerinin yok olduğunu göreceksin.

Şekeri Bıraktıktan 1 Ay Sonra

İşte en güzel bölüme geldik! Bu aşamada şeker bağımlılığının yaşattığı olumsuz durumların hepsi geride kalır. Aksine, vücudunda olumlu gelişmeler fark edersin. Kronik yorgunluktan kurtulduğun ve enerjin arttığı için bu süreçte kendini sahil kenarında yürüyüş yaparken ya da ormanda gezinirken bulabilirsin.

Şekeri Bıraktıktan 1 Yıl Sonra

Şekeri bırakmanın üzerinden 1 yıl geçtiğinde uzun vadeli olumlu etkiler de gün yüzüne çıkmış olur. Bu aşamada hormonların daha sağlıklı ve düzenli çalışmaya başlamıştır artık. Hatta fazladan ve sağlıksız kalori almadığın için muhtemelen zayıflamış olursun. Ve en önemlisi, şekeri bıraktığın ve sağlıklı bir yaşam sürdürdüğün için kendinle gurur duyarsın... Ki bu her şeye değer! 

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Zulal Koç

Zulal Koç bunun içine doğal şeker kaynakları giriyor mu? bal vs.

25.01.2018
Yanıtla
Gülşen Btr

Gülşen Btr Nasıl yapacağız

27.01.2018
Yanıtla
Selim Sular

Selim Sular Ben 1 yıldır hiç şeker kullanmıyorum aksine vücudumdaki direnç düştü diyebilirim. Elimi havaya kaldırdığımda 5 saniye sonra parmaklarım aşırı derecede titremeye başlıyor nedenini tam olarak bilmiyorum ama ben şekere yoruluyorum.doktora gitmelimiyim..

27.01.2018
Yanıtla
Neslihan Cengiz

Neslihan Cengiz 17 gündür şeker tüketmiyorum sağlıklı ve huzurlu uyuyorum

28.01.2018
Yanıtla
Mehmet Ferit Ferit

Mehmet Ferit Ferit Şekersiz çay içmekle başladım

31.01.2018
Yanıtla
Eda Sönmez

Eda Sönmez Ben zaten çok şekerli şeyler tüketemiyorum. Mesela bitter çikolata ve kuru meyveler şeker ihtiyacımı karşılamaya yetiyor. Ama canım çok çok isterse ve yememek için kendimi zorlarsam daha sonra dayanamayıp o an yiyeceğimin en az 3 katını yiyorum.

03.02.2018
Yanıtla
Ali Çiçek

Ali Çiçek ŞEKERİ 2 AY BOYUNCA BÜYÜK ÖLÇÜDE BIRAKTIM 9 KILO VERDİM.

05.02.2018
Yanıtla