Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 31.12.2018 3 dakikada okunur
yorumlar
6
kaydet

Yeni yıla bu tavsiyeleri okumadan girmeyin

Yılbaşı sofralarından korkmuyoruz çünkü önlem alıyoruz :)

Yeni yıla bu tavsiyeleri okumadan girmeyin

Yılbaşı gecesi için en çok özendiğin ve seni en çok heyecanlandıran şeylerin başında muhtemelen yeni yıl sofrası geliyor. Sevdiklerinle dışarıda güzel bir kutlama yapmak ya da ev konforunda doya doya sofranın tadını çıkarmak elbette hakkın!

Peki ama yılbaşı gecesi geldiğinde hem canın ne çekiyorsa yiyip içmen hem de ertesi sabah pişmanlık yaşamaman mümkün mü? Bizce mümkün! Peki ama nasıl?

1-Yılbaşı akşamından önce de bazı ufak önlemler alman gerek. Akşam yemeği zaten dolu dolu geçeceği için sabah ve öğle yemeklerinde daha hafif tercihler yap.

2-Yılbaşı sofrasına oturmadan önce 1-2 bardak su iç. Su midende yer kaplayacağı için daha az yemeni sağlayacak.

3-Çeşit çeşit yemekler, şık sunumlarıyla iradeni zorlayan birbirinden lezzetli mezeler, aperatifler... Bunlardan mahrum kalmana gerek yok! Yeter ki bir daha hiç yemek yiyemeyecekmişçesine ucunu kaçırma... 

4-Yemeklerini yavaş yavaş ve çok çiğne. Bu da tokluk hissinin oluşmasına ve yemek miktarında aşırıya kaçmamana neden olacak.

5-Tabağını doldurmaya öncelikle salata ve mezelerden başla, kızartmalara ise en son geç. Böylece tabağına daha bol salata ve meze, daha az kızartma; yani daha az kalori almış olursun.

6-Tatlı olarak meyve çeşitlerinden oluşan bir tabak ve sütlü tatlılara bir şans ver.

ÖRNEK MENÜ

Unutma ki aşağıda yer verdiğimiz örnek menü sadece bir “örnek”. Bu menünün tıpatıp aynısını uygulama şansın elbette olmayacaktır. Menüde yer alan yemekleri muadilleriyle değiştirebilirsin, birinden daha fazla yediğinde diğerinin miktarını azaltabilirsin. Temel kural: dengeli yemek!

Bolca salata, 2 adet hindi dolma, 2-3 yemek kaşığı içli pilav, 2 adet mercimek köfte, 1 dilim beyaz peynir, 1 dilim jambon, 2 adet zeytinyağlı sarma, 2 yemek kaşığı patlıcan salatası, 1 yemek kaşığı haydari, 2 yemek kaşığı patatesli ıspanaklı salata, 1 adet sigara böreği, 1 adet nugget.

ATIŞTIRMALIK TERCİHLERİ

Aslında denebilir ki yılbaşı gecesi asıl kaloriyi yemekten değil yemek sonrasında tüm gece durmadan elimizin gittiği atıştırmalıklardan alıyoruz.

Bu yüzden atıştırmalık tercihleri de son derece önemli. Atıştırmalıklar konusunda sana verebileceğimiz tavsiyeler şöyle:

1-Bardaklar içinde salatalık ve havuçlar ilk tercihlerinden olsun.

2-Tatlı konusunda tercihin çikolataysa bitter çilolataya yönelmen en iyisi.

3-Kuru meyve yerine taze meyve tercih et. Böylece yüksek posa ve düşük kalori almış olursun. Örneğin bir avuç kuru üzüm yerine bir avuç taze üzüm yediğinde neredeyse 3’te 1 oranında daha az kalori alırsın.

4-Meyveleri, yanında ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişlerle yersen kan şekerinin dengelenmesini sağlarsın.

5-Çok yağlı atıştırmalıklardan uzak dur. Örneğin 1 tane patates cipsi yemek yerine bir avuç mısır patlağı yiyebilirsin.

6-Kutlama ve özel gecelerde de bu kadar dikkat mi edeceğim diye hayıflanmadan önce hatırlatalım: Bilgi bilinçtir :) Bir tanesini bile uygulasan kendini daha iyi hissedeceksin... Hem yeni yılda daha iradeli bir sen fena mı olur? 

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Gonul Dizar

Gonul Dizar tesekkurler bu bilgiler icin ben diyette olan biri olarak ne yapsam diye dusunuyordum cok guzel isik oldu bana

29.12.2017
Yanıtla
Mehmetevez71 Mehmetevez71

Mehmetevez71 Mehmetevez71 diyetkoliğe bayılıyorum. sayenizde 4 günde 3 kilo verdim. bundan sonra da haftada 1 veya 2 kilo vere vere devam etmek istiyorum. yılbaşı için verdiğiniz tavsiyeler gerçekten çok mantıklı ve doyurucu.

29.12.2017
Yanıtla
Saylor Kamara

Saylor Kamara mehmet bey neler yiyorsunuz de kilo vardınız

29.12.2017
Yanıtla
Mehmetevez71 Mehmetevez71

Mehmetevez71 Mehmetevez71 Benim formülüm kız arkadaşımın tavsiyeleri diyebilirim :) Her gün kahvaltıda Nesfit'in meyvelisine yarım bardak süt katarak tüketiyorum. Markanın bir önemi var mı bilmiyorum ancak bu benim işimi görüyor. ardından öğlen yemeği öncesi bir adet meyve yiyorum. Öğlen işyerinde çıkan yemeklerde yağlı ve çok kalorili olanları asla yemiyorum. Öğlen protein miktarı yüksek yiyecekleri tercih ediyorum. Salata, yumurta, peynir, çorba, yoğurt, zeytin gibi yiyecekleri ve düşük kalorili ana yemekten yiyorum

29.12.2017
Yanıtla
Mehmetevez71 Mehmetevez71

Mehmetevez71 Mehmetevez71 öğlen yemeğinin ardından saat akşam 20:00 olana kadar bir meyve, 5 badem, 5 fındık yiyorum. akşam yemeğinde ise hafif şeyler yemeye çalışıyorum yine. akşam 21:00 da ise bir adet muz yiyip uyuyorum. En önemli şey diyetkoliği kullanarak kalori takibi yapmak. Örneğin dün akşam annem çok güzel bir yemek yapmıştı ancak kalorisi yüksek diye sadece 4 kaşık kadar yedim. 2 litreye yakın da su içiyorum. Kesinlikle dışardan yememenizi tavsiye ediyorum.

29.12.2017
Yanıtla
Firuze Odilova

Firuze Odilova Sabah kahvaltıya hiçbirşey yemiyorum olandan sonra saat 3:00 'lerde yemek yiyorum akşam işden geç geldigigim için yemek yemiyorum su içiyorum amma killo veramiyorum dietda yaptim

31.12.2017
Yanıtla