DİYETKOLİK GİZLİLİK POLİTİKASI VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI BİLDİRİMİ

Diyetkolik.com internet portalına hoş geldiniz. www.diyetkolik.com PCI Yazılım Danışmanlık ve Organizasyon LTD. ŞTİ'ye (bundan sonra Diyetkolik olarak anılacaktır) aittir ve bu siteyi ziyaret eden kullanıcılarımızın (öyle olduklarını taahhüt ederek ilgili kategoriye kayıt olan uzman veya danışanlar üye ya da kullanıcı olarak adlandırılacaktır) bilgi güvenliği bizim için önem taşımaktadır. Bu sebeple kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği için benimsediğimiz ilkeler, işbu gizlilik politikasında düzenlenmiştir.

Diyetkolik'in size sunmuş olduğu tüm ürün ve hizmetlerden faydalanmanız, bu gizlilik sözleşmesinde bahsi geçen esasları okuyup kabul ettiğiniz, gizlilik prosedürüne aykırı davranışlarınızın hukuki ve cezai sorumluluğun size ait olduğunu kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Diyetkolik, kullanıcıların kendisine sağladığı gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır olarak saklamayı taahhüt eder. Bu konuda gerekli tüm teknik, hukuki ve yönetimsel tedbirleri almayı ve üzerine düşen tüm özeni tam olarak göstermeyi işbu bildirimle taahhüt eder.

TOPLANAN KİŞİSEL VERİLER VE ELDE EDİLME YÖNTEMİ

Diyetkolik'in amaçlarından biri diyetisyenler ile diyet isteyen danışanları buluşturmaktır. Diyetkolik'e danışan olarak kayıt yaptıran kişilerin diyet ihtiyacı olan kişiler olması dolayısıyla, sizi daha iyi tanıma şansına sahip olabilmeleri ve size ulaşabiliyor olmaları amacı ile sisteme tanımladığınız verilerin içinde karşılama mesajınız, adınız, soyadınız, fotoğrafınız, eğitim bilgileriniz ve iş deneyiminiz, paylaşmış olduğunuz içerikler (makaleleriniz, yayınlarınız, kitaplarınız, sunumlarınız ve videolarınız) her durumda; yetki vermeniz durumunda da e-posta adresiniz, cep numaranız, iş adresiniz Diyetkolik'in diğer üyeleriyle paylaşılır. Kayıt sırasında paylaşmış olduğunuz bilgileri, dileğiniz zaman güncelleme ve değiştirme hakkınız bulunmaktadır.

İşbu gizlilik politikası kapsamında düzenlenen koşullar kapsamında aşağıdaki bilgiler, 'Kişisel Veri' olarak tanımlanmıştır. Kullanıcılar, üyelik girişi esnasında dijital ortamda Diyetkolik'e aşağıdaki verileri sağlar.

  • Ad, soyad, adres, telefon, iş veya özel e-posta adresi
  • Kimlik doğrulama ve hesap erişimi için kullanılan parola ve benzer güvenlik bilgileri
  • TC, Diploma No ( Uzman olarak kayıt olanlar için)[_________]

Kullanıcıların, site ve uygulamanın kullanımı hakkındaki bilgileri, gerekli teknik bir iletişim dosyası olan çerezler (Cookie) vasıtasıyla elde edilir. Bunlar, sunulan hizmetlere erişim ve kullanım alışkanlıklarının tespit edilmesi için elde edilir. Aşağıda listelenmiştir.

  • Tarayıcı Türü
  • IP
  • İşletim Sistemi
  • Sisteme Girişler
  • Görüntüleme Süresi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 3 ve 7. maddesi dairesince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Gizlilik Politikası hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Ayrıca kullanıcılara verilen hizmetlerin kullanımı ile ilgili çeşitli geri bildirimler, kullanıcılar tarafından eposta veya telefonla iletilen bilgiler, sitede sunulan formlar vasıtası ile kullanıcının sağladığı bilgiler, elde edilen diğer verilerdir.

Diyetkolik, diyetisyen ve egzersiz uzmanı olarak sisteme kayıt yapılabilmesi için söz konusu kişilerin uzman olmalarını şart koşar. Bu sebeple kayıt olabilmeniz için gerçek kimlik bilgilerinin (ad/soyad) kayıt sırasında paylaşılması zorunludur. Diyetkolik'e kayıt yaptıran kullanıcılar, paylaştıkları bilgilerin doğruluğunu taahhüt etmiş sayılır. üyelik sırasında doldurulması istenen bilgilerin gerçeğe uygun olarak doldurulması ve ilerde değişiklik olması durumunda bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir. Gerekli kimlik bilgilerine ek olarak, TC kimlik numaranız ve uzmanlığınızı teyit edebileceğimiz diploma (örneği/no) paylaşımı da internet portalımıza kayıt sırasında zorunludur. TC kimlik numaranız yalnızca kimlik bilgilerinizin doğruluğunu onaylamak için kullanılacak olup, bilgileriniz onaylandıktan sonra Diyetkolik veritabanında korunacaktır.

Danışanların Gizliliği:

Danışanlarla ilgili sistemdeki veriler, hem danışan hem de danışanın Diyetkolik'te tanımlanan diyetisyeni ve egzersiz uzmanı tarafından kendi uzmanlık alanlarıyla sınırlı olmak üzere değiştirilebilir.

Sisteme sizin tarafınızdan kaydı yapılan hiçbir danışanınızın kişisel bilgileri diğer uzman veya danışan kullanıcılar ile paylaşılmaz. Her danışan, sorduğu sorulardan, paylaştığı modum ve içerikler de dahil bir dizi verinin Diyetkolik veya diğer sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmasını yetkilendirme ayarlarından yapacağı değişikliklerle belirleyecektir.

Sizin tarafınızdan sisteme tanımlanan danışanlarınız da bu gizlilik sözleşmesinde bahsi geçen esasları kabul etmiş sayılır.

VERİLERİN KULLANIM AMACI

Diyetkolik, site ve mobil uygulamada muhtemel sistemsel sorunların tanımlanması ve giderilmesi için gerektiğinde kullanıcıların IP adreslerini, diğer iletişim bilgilerini kaydedebilir ve bu amaçla kullanabilir. Bu bilgiler kullanıcıları genel anlamda tanımlamak ve demografik veri oluşturabilmek amacıyla kullanılır. 5651 sayılı yasada ve ilgili yönetmeliklerde belirtilen trafik bilgisi saklama yükümlülükleri saklıdır.

Kullanıcıların iletişim, portföy durumu, demografik bilgiler gibi verileri, sadece tanıtım, reklam, kampanya, promosyon, duyuru vb. pazarlama faaliyetleri ile sınırlı olmak üzere; Diyetkolik tarafından iştirakleri veya bağlı bulunduğu grup şirketleri ile paylaşılacaktır. Bu gibi durumlarda Diyetkolik, kullanıcıların menfaatlerini korumaya özen gösterecektir.

Kullanıcının sitede sunulan anket ve formlar aracılığıyla, kendisi ile iletişime geçildiğinde, izinli elektronik pazarlama yapıldığında Diyetkolik'e sağladığı veriler, istatistik amacıyla kullanılabilir.

Teknik iletişim dosyası olan çerezler (Cookie) aracılığı ile, kullanıcının site ve mobil uygulama kullanımı hakkındaki bilgileri, IP adresleri elde edilebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası, site ziyaretçi sayısı, ziyaret amacı, ziyaret süresi gibi istatistiksel bilgileri elde etmeye yarar. Google Analytics, Google Adwords gibi uygulamalar, anonim olarak ölçüm ve listeleme yapmak amacıyla, bu bilgileri anonim şekilde toplayabilir. Tarayıcılar genelde en başta bu çerezleri kabul eder şekilde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse bu ayarı değiştirebilir.

Google Reklam çerezleri

Diyetkolik.com, Google Adsense reklam sistemi kullanmaktadır. Bu sistem Google tarafından İçerik için AdSense reklamlarının görüntülendiği yayıncı web sitelerinde sunulan reklamlarda kullanılan DoubleClick DART çerezi içerir. üçüncü taraf satıcı olarak Google, sitemizde reklam yayınlamak için çerezlerden yararlanır. Bu çerezlerini kullanarak kullanıcılarımıza, sitemize ve İnternet'teki diğer sitelere yaptıkları ziyaretlere dayalı reklamlar sunar.

Kullanıcılar Google reklam ve içerik ağı gizlilik politikasını ziyaret ederek DART çerezinin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Google Web sitemizi ziyaret ettiği zamanlarda reklam hizmeti vermek için üçüncü taraf reklam şirketlerini kullanmaktadır. Söz konusu şirketler, bu sitelere ve diğer web sitelerine yaptığınız ziyaretlerden elde ettikleri (adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız dışındaki) bilgileri ilginizi çekecek ürün ve hizmetlerin reklamını size göstermek için kullanabilir. Bu uygulama hakkında bilgi edinmek için ve söz konusu bilgilerin bu şirketler tarafından kullanılmasını engellemek üzere seçeneklerinizin neler olduğunu öğrenmek ve daha fazla bilgi için NAI Self-Regulatory principles for publishers(PDF) belgesinin A Eki'nden yararlanabilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİN DEPOLANMASI VE İŞLENMESİ

Elde edilen kişisel veriler, yurtiçi veya yurtdışında Diyetkolik'in çalıştığı hizmet servis sağlayıcılarının tesisi bulunan başka bir ülkede ilgili mevzuat ve öngörülen güvenlik önlemleri dahilinde veriler aktarılabilir, depolanabilir, işlenebilir.

Kişisel Veriler Kanunu uyarınca, elde kişisel veriler Diyetkolik tarafından, hukuka ve dürüstlük kuralına uygun, güncel, meşru amaçlar için, ölçülü ve ilgili mevzuata uygun sürelerle işlenebilir. Kişisel veriler, aşağıdaki hallerde ilgili kişinin rızası olmaksızın da işlenebilir.

  1. a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi. b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması. c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması. ç) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması. d) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması. e) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması. f) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

VERİLERE ERİŞİMİ OLANLAR

Kullanıcıların, Diyetkolik'e ilettiği her tür bireysel ve kurumsal veri, ilgili kanunlarda öngörülmesi ile üyelik sözleşmesinde belirlenen amaçlar ve hizmet ifası için gereken zorunlu haller haricinde üçüncü kişilere açıklanmayacaktır. Zorunlu haller, kullanım koşullarında yer alan hizmetlerin ifası kapsamında; kullanıcı gizlilik ve güvenliğinin sağlanması, hata ve sorunların giderilmesi, hizmetlerin iyileştirilmesi, kullanıcı bilgilerinin doğrulanması, hizmet ifası için yapılması gereken araştırma ve değerlendirmelerdir. Bu amaçlarla Diyetkolik'in işbirliği içinde olduğu üçüncü kişi ve kurumlarla, sözleşme konusu faaliyetler kapsamında bu veriler paylaşılabilir, yurtiçi ve yurtdışında üçüncü kişilere aktarılabilir.

Diyetkolik, kullanıcıya ait ad ve soy ad, unvan, adres, telefon numarası, elektronik posta adresi ve kullanıcıyı tanımlamaya yönelik diğer her türlü bireysel / kurumsal bilgileri; sözleşmede belirlenen amaçlar ve hizmet ifası için gereken zorunlu haller dışında, herhangi bir şekilde üçüncü kişilere açıklamayacaktır. Bu durumun istinası olan haller aşağıda sayılmıştır:

  1. Yürürlükte bulunan yasalar ve iç hukukta da etkili uluslararası anlaşmalardaki yasal zorunluluklara uyulmasının gerektiği haller,
  2. Kullanıcılar ile Diyetkolik arasındaki sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi ve bunların uygulamaya konulmalarıyla ilgili haller,
  3. Yetkili idari ve/veya adli makamlar tarafından yürütülen bir araştırma veya soruşturma doğrultusunda kullanıcılarla ilgili bilginin usulüne uygun talep edilmesi,
  4. Kullanıcıların haklarını veya güvenliklerini koruma amacıyla bilgi verilmesinin gerekli olduğu haller.
  5. Kullanıcının kişisel bilgilerinin paylaşılması konusunda izni var ise,
  6. Diyetkolik'in mülkiyet haklarını korumak ve savunmak amacıyla
  7. Diyetkolik bünyesinde kullanılmak üzere kullanıcı profillerinin belirlenmesi amacıyla

VERİLERE ERİŞİM HAKKI ve YÖNTEMİ

Kullanıcı, Diyetkolik'e başvurarak kendisiyle ilgili;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna dair bilgi talebinde bulunma,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • İlgili mevzuata göre kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • İlgili mevzuata göre düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, bu verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi nedeniyle zarara uğranması halinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Kullanıcı, yukarıda belirtilen taleplerini diyetkolik@diyetkolik.com adresine, yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Kullanıcı tarafından Diyetkolik'e daha önce bildirilen ve Diyetkolik'in sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilecektir. Başvuruda; a) Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza, b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası, c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, ç) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası, d) Talep konusu, bulunması zorunludur. Konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenir. Diyetkolik, izah edilen talepler uyarınca, gerekçeli olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan gerçekleştirebilir. Taleplere ilişkin gerekli işlemlerin ücretsiz olması esastır. Ancak işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Diyetkolik, ücret talebinde bulunma hakkını saklı tutar. Bu ücretler, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, Kişisel Verilerin korunması Kanunu'nun 13. maddesiuyarınca çıkarılan ve 10 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 30356 sayılı "Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ"de belirlenen tarife üzerinden belirlenir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Diyetkolik, Kullanıcıya ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanılarak elde ettiği yeni verileri veya Kullanıcıların kendilerinin pozitif hareketleriyle siteye girdikleri özel nitelikli verileri dışındaki kişisel bilgileri başta üyelik Sözleşmesi gereklerini ifa etmek, Kullanıcı deneyimini geliştirmek (iyileştirme ve kişiselleştirme dahil), Kullanıcıların güvenliğini sağlamak, dolandırıcılığı tespit etmek ve önlemek, hizmetleri geliştirmek, operasyonel değerlendirme araştırması yapmak, hataları gidermek, sistem performansını geliştirmek olmak üzere yukarıda işleme amaçları kısmında belirtilen amaçlardan herhangi birini gerçekleştirebilmek için dış kaynak hizmet sağlayıcılar, hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri, şikayet yönetimi ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin yazılım şirketleri, ajanslar, danışmanlık şirketleri, basım sektöründe yer alan şirketler, sosyal medya mecraları dahil üçüncü gerçek ve/veya tüzel kişiler ile ve yasal zorunluluklar kapsamında yetkili kurum, kuruluş, merci, idari ve yargı organları ile paylaşabilecektir.

Ayrıca, Kullanıcının Ad ve İletişim Bilgileri, ödeme aşamasında onaylayacağı ödeme kuruluşu çerçeve sözleşmesi uyarınca ve 9 Ocak 2008 tarihli ve 26751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik uyarınca kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi amacıyla ödeme kuruluşlarıyla paylaşılabilecektir.

Cihazınıza yerleştirilen çerezler aracılığıyla elde edilen kişisel verileriniz üçüncü kişiler ile işbu Bilgilendirme'de belirtilen kapsam ve amaçlarla paylaşılabilecektir.

Diyetkolik, kişisel verileri yukarıda belirtilen amaçlar dahilinde bu amaçlarla orantılı olmak üzere yurt içinde üçüncü kişilere aktarabileceği gibi yurt dışına da aktarabilecektir.

SÖZLEŞMENİN KABULü VEYA REDDİ HALİNDE KİŞİSEL VERİLERİN DURUMU

Kullanıcı, üyelik Sözleşmesini kabul etmekle, Diyetkolik'e sağladığı kişisel verilerinin üyelik Sözleşmesi çerçevesinde belirlenen amaçlarla, kaydedilmesini, verilerinin depolanmasını, kullanılmasını, üçüncü kişiler ile paylaşılmasını, yurtdışında depolanmasını ve yurtdışında yer alan üçüncü taraflar ile paylaşılmasını kabul etmiş sayılır.

Kullanıcılar, bu sözleşmeyi kabul etmekle, bu kapsamdaki düzenlemeler hakkında bilgilendirildiğini ve uygulamalara rıza vermiş sayılacağını kabul eder.

Kullanıcı, üyelik Sözleşmesi'nin ifası için gerekli olan bir kişisel verisinin Diyetkolik tarafından kullanılamaması şeklinde sonuçlanacak bir talepte bulunduğu takdirde, Kullanıcı Sözleşmesi'nde belirtilen hizmetlerden faydalanamayabileceğini kabul eder. Bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

Diyetkolik üzerindeki faaliyetlerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun'a göre: Kullanıcı'lara ait kişisel veriler, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlenmiştir. Kişisel veriler, Diyetkolik adına hizmet verilebilmesi için bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, ayrıca sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle işlenmektedir

ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN DURUMU

Kullanıcının ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir. Bu veriler kullanıcının rızası alınmaksızın Diyetkolik tarafından işlenmez. Özel nitelikli kişisel veriler diğer kişisel verilerden ayrı değerlendirilir, özel kriptografik metodlarla depolanır ve yalnızca bu veriler üyelik Sözleşmesinin ifası için gerekli olan kişilerin erişimine açıktır.

VERİLERİ SAKLAMA SüRESİ

Kullanıcılar tarafından sağlanan kişisel veriler, kullanıcı sözleşmesinde belirlenen ve ilgili hizmetlerin mahiyetinden kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla, hizmetlerin sağlandığı süre boyunca saklanacaktır. İlaveten, Kullanıcı Sözleşmesi'nden kaynaklanan herhangi bir uyuşmazlığın doğması halinde, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir. Kullanıcılara ait kişisel veriler, kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler ilgili kişinin talebi üzerine, Diyetkolik tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. Hangi tür verinin ne kadar saklanacağı "Diyetkolik Kişisel Verileri Saklama ve İmha Politikası" ile belirlenmektedir.

VERİLERİN DOĞRULUĞU

Kullanıcılar, sisteme üye olurken doğru ve güncel bilgiler ile kayıt olmanın zorunlu olduğunu kabul eder. Değişiklik olduğu takdirde, bu bilgilerin güncellenmesi gerekir. Aksi halde, doğacak zararlardan Diyetkolik sorumlu değildir.

SİSTEM GüVENLİĞİ

Diyetkolik, Kullanıcıların kişisel verilerinin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almıştır. Ancak internet portalının kullanımından kaynaklanabilecek doğrudan ve/veya dolaylı maddi ve/veya manevi zararlardan hiçbir şekilde sorumlu değildir. Diyetkolik virüs ve benzeri amaçlı yazılımlardan arındırılmış olması için gereken tedbiri almıştır. Ancak bunun yanısıra kullanıcıların, nihai güvenliği sağlaması için kendi virüs koruma sistemini tedarik etmesi ve gerekli korumayı sağlaması gerekmektedir, kullanıcının Diyetkolik'i ziyaret etmesi, kendi yazılım ve işletim sistemlerinde oluşabilecek tüm hata ve bunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarından kendisinin sorumlu olduğunu kabul etmiş sayılır.

İnternetin yapısı gereği, bilgiler internet üzerinde yeterli güvenlik önlemleri olmaksızın dolaşabilir, ve yetkili olmayan kişiler tarafından alınıp kullanılabilir. Bu kullanım ve kullanımdan doğacak zarar Diyetkolik'in sorumluluğunda değildir.

KREDİ KARTI VE ÖDEME BİLGİLERİNİN GüVENLİĞİ

Site veya mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilen tüm ürün veya hizmet satın alma işlemleri SSL sertifikaları aracılığı ile gerçekleşmektedir. Kullanıcıların kredi kartı bilgileri hiçbir şekilde kaydedilmemekte ve saklanmamaktadır. Bu bilgiler SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip doğrudan ilgili bankaya ulaştırılır. Kullanıcının ödemeye dair bilgileri ise sadece alınan hizmet veya ürünün kullanıcıya faturalandırılması amacıyla kullanılır. Bu kişisel veriler de SSL protokolü ile saklanarak korunur.

PAYLAŞILAN İçERİKLERDEN SORUMLULUK

Diyetkolik kullanımı sırasında paylaşılan içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu söz konusu kullanıcıya aittir. Kullanıcılar, siteye yükledikleri içeriklerin kendilerine ait olduğunu ve başkasına ait telif haklarını ihlal etmediklerini taahhüt ederler. Kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriklerin telif hakları paylaşan kullanıcıya aittir, ancak paylaşıldıktan sonra Diyetkolik bu içeriği kullanma hakkını elde eder. Site içerisinde paylaşılan makale, yayın, kitap, video, ve sunumların telif haklarından, bu yayınların tavsiye veya öneri niteliği yüklenerek dikkate alınmasıyla ortaya çıkabilecek herhangi bir sağlık sorunu veya maddi ve/veya manevi zarardan Diyetkolik sorumlu tutulamaz. Söz konusu yayınların hakları, sahiplerinin isimleri zikredildiği takdirde kendilerine, zikredilmediği takdirde Diyetkolik'e aittir. Yayınlanan içeriklerin, herhangi 3. bir kişi tarafından kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması sonucunda ortaya çıkabilecek yasal hususlardan yayın sahibi sorumludur. Bu siteden faydalanan kullanıcılar, sitenin telif hakkı konusunda yayın sahiplerinin tüm talep ve açıklamalarını kabul ettiklerini beyan ve taahhüt ederler. Hakları saklı tutulmuş içerikler, sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, alıntı yapılamaz, yayınlanamaz, başka bir yerde kullanılamaz.

Kullanıcılar bu sözleşmeyi onayladıklarında, paylaştıkları içerik, mesaj, soru ve cevapların küçük düşürücü, ırkçı, Türkiye Cumhuriyeti ve diğer uluslara ait yasalara aykırı, uluslarası anlaşmaları ihlal eder türde, yanıltıcı olmadığını kabul etmiş olur. Bu sözleşmeyi kabul ederek, Diyetkolik'i tarafınızdan gönderilen uygunsuz veya gayriyasal verilerin silinmesi konusunda yetkili kılarsınız. Site içinde paylaşılan uygunsuz içerikten Diyetkolik sorumlu olmadığı gibi, bu gibi durumlarda içerikleri silme ve gerekirse içerik sahibinin hesabını dondurma veya silme yoluna gidilebilir.

üçüNCü SİTELERE BAĞLANTI VERİLMESİ

İnternet portalımızda, Diyetkolik tarafından işletilmeyen diğer web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu web sitelerinden herhangi birini ziyaretiniz sırasında, ziyaret ettiğiniz sitenin güvenlik politakaları ve kullanım koşulları dahilinde gezinirsiniz. Söz konusu web sitelerinin, politika ve uygulamarından Diyetkolik sorumlu değildir.

ŞİFRENİN GüVENLİĞİ VE SORUMLULUK

Diyetkolik internet portalına giriş yapabilmeniz için kayıt sırasında oluşturulacak şifrenin sorumluluğu kullanıcıya aittir. Şifrenin yalnızca kullanıcı tarafından bilinmesi gerekmektedir, şifrenin 3. kişilerin eline geçmesi durumunda Diyetkolik sorumluluk kabul etmez.

SÖZLEŞMEDE VE SİSTEM ÖZELLİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Diyetkolik, sitede yer alan bütün ürün ve hizmetleri, site kullanımı ücretlendirmesini, bilgileri, görsel unsurları, önceden bildirimde bulunmaksızın değiştirme, kullanımını askıya alma veya durdurma hakkını saklı tutar.

Diyetkolik, işbu sözleşme üzerinde değişiklik ve güncelleme yapma hakkını saklı tutar. Böyle bir durumda sitede yayınlanmakla yürürlüğe girer. Sözleşmenin güncel halini takip etmek, kullanıcının sorumluluğundadır.

Diyetkolik üye kaydı sırasında tek taraflı insiyatife sahiptir. Siteye dilediği kişileri uzman veya danışan olarak üye yapmak, dilediklerini üye olarak kabul etmemek, ve gerekli gördüğünde üyelikten çıkarmak hakkını mahfuz tutmaktadır. Yöneticiler tarafından uygun görülmeyen kullanıcıların hesapları haber verilmeksizin kapatılabilir veya üyelikleri askıya alınabilir.

GARANTİ ETMEME

Diyetkolik, servisleri OLDUĞU GİBİ sunar ve her koşulda sorunsuz çalışacağını taahhüt etmez, servislerde oluşabilecek hatalardan sorumlu değildir. Sistem üzerinde yapılacak herhangi bir değişiklik, askıya alma veya sona erme veya sadece sistemin kullanımı sebebiyle oluşabilecek veri kayıplarından Diyetkolik sorumlu değildir.