Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul

Gizlilik Politikası


Lütfen DİYETKOLİK uygulamasını kullanmadan önce bu sözleşmeyi okuyunuz. Uygulama bir PCI Yazılım Danışmanlık ve Organizasyon Ltd. Şti. Şirketi (" DİYETKOLİK") malıdır ve onun tarafından işletilir. Diyetkolik, sağlıklı yaşamı destekleyen bir uygulama olarak size ücretli ve ücretsiz çeşitli hizmetler sunmaktadır. Diyet planları edinmenize, oluşturmanıza ve takip etmenize yardımcı olmanın yanı sıra diyetisyenlerle iletişim kurmanızı sağlar ve sorularınıza cevap verir. Ayrıca ilgili konularda bilgi edinmenize yönelik içerikler sunar ve zengin besin değerleri havuzu ile makro/mikro değerlere kolayca erişebilmenizi sağlar.

DİYETKOLİK kullanıcıların gizliliğine büyük bir önem vermektedir. Uygulamayı ziyaret ettiğinizde, kaydolduğunuzda ve kullandığınız sürece sizden bazı bilgiler toplanır veya siz bize bazı bilgiler sağlarsınız ve bu bilgiler tarafımızca gizli tutulur. Buna dair usul ve esasları bu politikada bulabilirsiniz. Sağladığınız veriler, her halükârda Kullanıcı sözleşmesindeki amaç ve kapsam doğrultusunda kullanılır ve üçüncü kişilerle paylaşılmaz. Kısaca bu sözleşme, Kullanıcı Sözleşmesinin eki ve ayrılmaz parçasıdır.

Hizmetlerimizden faydalanmakla, bu politikayı kabul etmiş sayılacağınızı, kabul etmediğiniz taktirde, uygulamayı kullanmaktan vazgeçmeniz gerektiğini hatırlatırız. Ayrıca uygulamayı kullanmakla 18 yaşın üzerinde olduğunuzu ve sözleşme imzalama yetkisine yasalarca sahip olduğunuzu kabul edersiniz.


BİLGİLERİN TOPLANMASI

Uygulamanın olması gerektiği gibi çalışır şekilde servisler sunabilmesi amacıyla siz kullanıcılarımızdan toplanması zorunlu bilgilerimiz aşağıdadır:

Kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler

  • Hesap kaydı ve kayıt sırasında; ad, soyad, e-posta adresi, telefon, cinsiyet, doğum tarihi;

  • Profil oluşturma aşamasında Kullanıcı’nın kendi tercihi ile kendisi ile ilgili paylaşacağı konum, ilgi alanları, yaşam tarzı, alışkanlıkları gibi ek bilgiler, fotoğraf ve videolar.

  • Ödeme sırasında ödeme hizmeti sağlayıcısına iletilen kart numarası ve diğer bilgiler.

  • DİYETKOLİK ile iletişime geçildiğinde verilen bilgiler.

  • Uygulamayı kullanırken imkân sunulması halinde, başka kişiler hakkında paylaşılan bilgiler.

  • DİYETKOLİK uygulaması üzerinde imkân sunulması halinde, diğer Kullanıcılarla etkileşim ve paylaşılan içerikler.


Üçüncü kişiler tarafından uygulamaya sağlanan bilgiler

  • DİYETKOLİK servislerini kullanırken diğer Kullanıcı’ların paylaşacağı bilgiler.

Uygulama tarafından toplanan bilgiler,

  • Oturum açma bilgileri, kullanıcının kullandığı fonksiyonlar, girdiği etkileşimler, IP adresi, cihaz türü ve bilgileri, konum bilgileri.




BİLGİLERİN KULLANIMI VE PAYLAŞIMI

  • Üyeliğinizde veya sunulan form ve anketleri doldurduğunuzda paylaştığınız kişisel veriler işin doğası gereği toplanır. Bu ve bunun gibi tüm eylemlerde, Diyetkolik 6698 sayılı KVKK’na ve uygulamada yayınlanan Kişisel verilerin Korunması Taahhüdüne (KVKK taahhüdü) uygun davranmayı taahhüt eder. Hiçbir şekilde kişisel verileriniz, 3. Kişi ve kurumlarla paylaşılmaz.


  • Uygulamaya bir bilgi sağladığınızda bunların doğru, güncel, hukuka uygun olmasından sizin sorumlu olduğunuzu hatırlatırız.


  • Uygulamadaki eylemlerinizin, paylaşımlarınızın, iletişimlerinizin içerdiği içeriklerin, hukuka uygun olmasından, içerik veya eylem sahibi kullanıcının kendisinin sorumlu olduğunu hatırlatırız. Diyetkolik’in bunu 5651 sayılı yasa gereği kontrol etme yükümlülüğü yoktur, ancak haberdar olursa ve bu herkese açık bir içerikse yayından kaldırabilir, bir mesaj yolu ile iletişim sırasında yaşanmış ise yasal mercilere başvurma hakkı saklıdır.


  • Uygulamada sunulan hizmetler ve diğer içerikler bilgilendirme amaçlı içeriklerdir, bilgilerin dikkate alınması sebebiyle herhangi bir sağlık sorunu veya maddi ve/veya manevi zarardan Diyetkolik sorumlu değildir. Aynı şekilde uygulama üzerinde sunulan ücretli hizmetler kapsamında diyetisyene soru sorduğunuzda, anlaşmalı Diyetkolik Diyetisyeni, sisteme diyet planı oluşturma öncesi girdiğiniz bilgileri hizmetin ifası gereği görebilmektedir. Ayrıca mesajla onlara soru sorarken uygulamaya sağladığınız bilgilerin haricinde bir bilgi sağlamanız halinde bu bilgileri rızanız ile sağlamış sayılırsınız. Bu diyetisyenlerle Diyetkolik arasında bilgilerin gizliliği ve kişisel verilerin korunması ile ilgili ayrıca taahhüt bulunmaktadır. Onlar tarafından sağlanan bilgilerin beklenen faydayı oluşturması gibi garantiler verilmez.


  • Kullanıcıya ait bilgiler; şirket politikaları ve mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi, bilgi güvenliği, finans ve muhasebe süreçlerinin yürütülmesi, dolandırıcılık da dâhil olmak yasa dışı etkinliklerin tespiti, önlenmesi, soruşturulması, hizmet ve tanıtımların sunumu, analizi, yönetilmesi, geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi, Kullanıcıların kimlik tespitinin yapılması, Diyetkolik’e ait uygulamanın geliştirilmesi, kişiselleştirilmesi, pazarlama analiz çalışmalarının ve reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi, üyelik sonrası destek, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerin takibi, üyelik kaydı ve ödemelerin işleme konulması amaçlarıyla kullanılır. Bu bilgiler, finans süreçleri için ilgili iş ortakları ile, pazarlama, reklam, iletişim, güvenlik, altyapı ve bilgi teknolojileri hizmetlerinin sunulması; hizmetin özelleştirilmesi, kişiselleştirilmesi ve optimize edilmesi; kredi kartı veya diğer ödeme yöntemlerinin sağlanması, müşteri hizmetleri sunulması adına üçüncü kişiler/şirketler ile paylaşılabilecektir.


  • DİYETKOLİK veri güvenliği için çeşitli ilkeler benimsemiştir, kendisine ilettiğiniz bireysel / kurumsal verileri, bilgilerin toplanması ile ilgili açıklanan amaçlar dışında üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşmayacak, satışını yapmayacak ve kullanılmasına izin vermeyecektir.


  • Kişisel bilgiler, gerektiğinde sizinle temas kurmak için de kullanılabilir. DİYETKOLİK tarafından talep edilen bilgiler veya sizin sağladığınız bilgiler veya uygulama üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; DİYETKOLİK ve iş birliği içinde olduğu kişiler tarafından, "Kullanım Sözleşmesi" ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, kullanıcının kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.


  • Kullanıcıya ait bireysel / kurumsal bilgiler, ad ve soy ad, adres, telefon numarası, elektronik posta adresi ve kullanıcıyı tanımlamaya yönelik diğer her türlü bilgi olarak anlaşılır. DİYETKOLİK, işbu gizlilik bildiriminde aksi belirtilmedikçe bireysel / kurumsal bilgilerden herhangi birini DİYETKOLİK’in iş birliği içinde olmadığı şirketlere ve üçüncü kişilere hiç bir şekilde açıklamayacaktır.


İSTİSNAİ HALLER


a. Yasal zorunluluklara uyulması gereken haller,

b. Sözleşmenin ifası,

c. Yetkili idari ve/veya adli makamların araştırma veya soruşturması,

d. Kullanıcıların hak veya güvenliklerini koruma amacıyla bilgi verilmesinin gerekli olduğu hallerde açık rıza aranmaksızın işbu gizlilik hükümlerinin dışında çıkılır.


Kişisel verileriniz ve kredi kartı bilgileriniz DİYETKOLİK tarafından saklanmamakta ve uygulama marketi sağlayıcınız tarafından doğrudan bankaya ve aracı ödeme kuruluşuna gönderilmektedir. DİYETKOLİK, bilgi kaybını ve verilerin izinsiz ele geçirilmesini engellemek için en yüksek güvenlik önlemlerini sistemlerinde bulundurmaktadır.


DİYETKOLİK üzerinde bir ankete cevap verdiğinizde, sağladığınız bilgiler, Diyetkolik ve iş birliği içindeki kişi ya da kurumlar tarafından doğrudan pazarlama yapmak, istatistiki analizler yapmak ve özel bir veri tabanı oluşturmak amacıyla da kullanılabilmektedir.


GÜVENLİK


DİYETKOLİK, Gizli bilgileri, özel ve gizli tutmayı, gizli bilgilerin güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamayı, sır saklama yükümlülüğü altında taahhüt eder ve gizli bilginin kamuya açılmasını, yetkisiz kullanımını, bir kişiye ifşasını önlemek için hem yürürlükteki yasalar gereği hem de 6698 sayılı KVKK gereği her türlü teknik, hukuki ve yönetimsel tedbiri alır. Her halükârda kullanıcı uygulamayı kullanmak için belirlediği şifre ve hesap bilgilerinin üçüncü kişilerle paylaşmamakla yükümlüdür.


DİYETKOLİK ile ilgili herhangi bir güvenlik açığı olduğunun düşünülmesi halinde, lütfen duyuru@diyetkolik.com email adresi üzerinden iletişime geçiniz.


KİŞİSEL OLMAYAN BİLGİLER VE BUNLARIN KULLANIMI


Uygulamada herhangi bir sistemsel sorun ihtimali halinde bunun tanımlanıp derhal giderilmesi için ve size daha iyi kullanım imkânı sağlamak için; pazarlama amaçlarıyla, gerektiğinde kullanıcıların IP adresi, coğrafi konumu, tarayıcı türü, yönlendirme kaynağı, ziyaret süresi ve sayfa görüntüleme sayısı gibi bilgiler toplanabilir. Bu veriler / bilgiler, DİYETKOLİK tarafından kullanıcılarını genel anlamda tanımlamak ve kapsamlı şekilde demografik veri oluşturabilmek için kullanılır.


ÜÇÜNCÜ TARAF SİTELER VE YÖNLENDİRME


DİYETKOLİK uygulaması üzerinden, DİYETKOLİK tarafından işletilmeyen başkaca sitelere link(bağlantı) verilebilir ve kullanıcı tıkladığında üçüncü parti site ve uygulamalara yönlenir. Anlaşmalı olduğumuz 3. Taraf form ve anketleri de yayımlanabilir. DİYETKOLİK, bu şekilde eriştiğiniz üçüncü taraf site ve/veya mobil uygulamaların, gizlilik ve güvenlik uygulama ve politikalarına, ürün ve hizmetlerinin içeriğine, ayrıca barındırdıkları görsel, metinsel her tür içeriklerine ilişkin olarak veya bu sebeple bir veri kaybı vb sebeple zarar doğması halinde hiçbir sorumluluk taşımamaktadır.


Uygulamaya üye olmak için üçüncü taraf sosyal medya sitelerindeki hesaplarına erişim izni verilmesi halinde kullanıcı, bu sitelerdeki şifre ve hesap güvenliğinden kullanıcı kendisi sorumludur.



ÇEREZLER


Kullanıcılar’ın uygulama kullanım bilgileri, teknik bir iletişim dosyası olan çerezler (Cookie) kullanılarak elde edilebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası uygulama hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet'in kullanımını kolaylaştırır. Ziyaret sayısı, amacı, ziyaretçi sayısı, ziyaret süresi gibi istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde uyarı verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. DİYETKOLİK Çerez Politikasından ulaşabilirsiniz.


DEĞİŞİKLİKLER


Diyetkolik, “Gizlilik Merkezi” bölümünde düzeltme ve güncelleme gibi işlemleri, önceden bildirmeksizin her zaman, tek taraflı olarak yapma hakkına sahiptir. Yeni hükümler ilan edildiği tarihte yürürlüğe girmiş kabul edilirler. Uygulamayı kullanmaya ve hizmetlerden faydalanmaya devam ederse, değişiklikleri kabul etmiş sayılırsınız.


BİZE ULAŞIN

Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için aşağıdaki adrese email gönderebilirsiniz. Bize aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.



Şirket Bilgileri (Veri Sorumlusu)


Unvan: PCI Yazılım Danışmanlık ve Organizasyon Ltd. Şti.

Adres: Evliya Çelebi Mh. Sadi Konuralp Cd. No:5/2 IKSV Vakfı Binası 34433 Beyoğlu, İstanbul

Mersis No.: 0723007106900016

Eposta/ Tel.:duyuru@diyetkolik.com / 0850 33 34938

Reklamsız Kullan