Reklamsız Kullan
FacebookTwitterLinkedinWhatsappMessengerMail
begenmeler
5
yorumlar
1
kaydet

Detoks diyetleri gerçekten işe yarıyor mu?

Hepimiz hızlıca sonuca ulaşmak istiyoruz ve kilo vermede en etkili yol detoks diyetleri gibi gözüküyor. Peki bu yollar ne kadar doğru?

Detoks diyetleri gerçekten işe yarıyor mu?

Detoks diyetleri popülerdir ve hızlı kilo vermek için etkili olabilir ancak yapacaklarını söyledikleri şeyi yani toksinleri sisteminizden dışarı atmayı yaptıkları hala kanıtlanmamıştır. Hatta risklidir ve geri tepebilir. Toksin atımı dışında takılan birkaç kiloyu vermek ve sizi motive etmek için çok kısa süreli uygulanabilir.

Hala detoks yapmayı düşünüyor musunuz? Gelin beraber bakalım.

Detoksta Ne Yiyebilirsin Ne Yiyemezsin?

Bu, takip ettiğiniz detoks diyetine bağlıdır. Detoks diyetlerinin birçok çeşidi var. Bazıları oruç tutmayı veya sadece sıvı içmeyi içerir. Bazıları ise meyve ve sebzeler gibi bazı yiyeceklere izin verir. Ancak çeşitli olsalar da detoks diyetlerinin ortak bir özelliği vardır:  Genellikle kısa diyetlerdir - uzun vadede bağlı kalabileceğiniz bir yeme şekli değildir.

Detoks Diyetinde Çaba Düzeyi Nasıl?

yaban mersinli smoothie

Oldukça yüksek diyebiliriz.  Acıkabilir ve kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.  Bir detoks diyetinin güvenli olup olmadığı, plana ve üzerinde ne kadar süre kalacağınıza bağlıdır.

Çoğu insan düşük kalorili, besin değeri düşük diyetlerde kendini iyi hissetmez. Potansiyel yan etkiler arasında düşük enerji, düşük kan şekeri, kas ağrıları, yorgunluk, baş dönmesi veya baş dönmesi hissi ve bulantı yer alır.

Detoks yapma fikri cazip geliyorsa, sebzelere, meyvelere, kepekli tahıllara ve yağsız proteine ​​- temel olarak çok fazla işlem görmeyen bütün gıdalara - odaklanan "temiz" yemeyi deneyebilirsiniz. Bu sizin için iyidir ve özellikle egzersizi bir alışkanlık haline getirirseniz size kalıcı sonuçlar verme olasılığı daha yüksektir.

Sınırlamalar:  Genellikle yediğiniz yiyeceklerin çoğundan vazgeçebilirsiniz. Detoks diyetleri tipik olarak çok katıdır ve aynı birkaç şeyi tekrar tekrar yemeyi içerir.

Yemek pişirme ve alışveriş:  Takip ettiğiniz detoks planına bağlıdır. Yemek yemenize izin verilen pek bir şey olmadığı için uzun bir alışveriş listeniz olmaz ve hazırlık çalışmaları minimum düzeyde olmaktadır.

Paketlenmiş yiyecekler veya yemekler:  Bazı detoks planları şifalı bitkiler, haplar, tozlar ve diğer bağırsak temizleme biçimlerini önerir. 

Egzersiz  : Gerekli değil ve bunun için enerjiniz olmayabilir çünkü çok fazla kalori almıyorsunuz.

Bilmeniz Gerekenler

Maliyetler:  Market alışverişinizin yanı sıra, bir detoks diyeti, maliyeti değişen bazı takviyeleri ve diğer ürünleri de gerektirebilir.

Destek:  Çevrimiçi bulabileceğiniz kaynaklar dışında hiçbiri.

Amacınız kilo vermekse, bir detoks diyeti birkaç kilo vermenize yardımcı olabilir, ancak büyük olasılıkla geri alırsınız. Sonunda, elimizde bir şey kalmamış oldu ve bu kesinlikle sağlıklı bir yaklaşım değil.

Amacınız sisteminize detoks yapmaksa, zamanınızı veya paranızı boşa harcamayın. Vücudunuz ne yerseniz yiyin toksinlerden kurtulma konusunda uzmandır. Toksinler karaciğerinizde, böbreklerinizde veya vücudunuzun başka herhangi bir yerinde birikmez ve en son detoks harikasıyla onlardan kurtulamayacaksınız. Özellikle karaciğerinizi takviyelerle detoks etmeyi veya diyetin yıkanması gerektiğini belirlediği her şeyi "temizlemeyi" vaat eden diyetlerden kaçının.

Değerli olan tek detoks diyeti, işlenmiş, yüksek yağlı ve şekerli gıdaları sınırlayan ve bunları meyve ve sebzeler gibi daha bütün gıdalarla değiştirendir. Bu temiz yeme yaklaşımı, vücudunuzu uçtan uca şekle sokmak için en iyi seçeneğinizdir.

Detoks Belirli Durumlara İyi Gelir mi?

Detoks diyetleri belirli tıbbi durumları olan kişiler için iyi olmadığı gibi zararlı da olabilir. Kan basıncını veya kolesterolü iyileştirdiğini veya kalp üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösteren hiçbir araştırma yoktur. 

Diyabetli insanlar için oldukça tehlikeli olabilirler.  Ne yediğinizi ciddi şekilde kısıtlayan herhangi bir diyet, şeker hastalığı için ilaç kullanıyorsanız kan şekerinizin tehlikeli derecede düşük olmasına yol açabilir.

Sadece temiz beslenmeye odaklanan bir detoks diyeti doğru seçimdir.  Bu yaklaşım, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, diyabet ve hatta kalp hastalığı olan herkes için harika olabilir.

Son yıllarda detoks diyetleri hakkında çok şey duyduk. Ama bunların hepsi sağlık açısından hiçbir faydası olmayan abartılı şeyler. Vücudunuzu temiz ve sağlıklı hale getirmenin birçok yolu vardır. Bu yüzden etraftan duyduklarınızla ilerlemek yerine uzmanlardan görüş almayı unutmayın.


 
FacebookTwitterLinkedinWhatsappMessengerMail

Yorumlar

User
User

Yavuz Selim GünerBen daha önceden denemiştim. Gerçekten başarılı bir uygulama. Tavsiye ederim. Teşekkürler Diyetkolik.

13.03.2023
YanıtlaBeğen (0)
User