Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 14.03.2024 8 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Biorezonans nedir?

Tamamlayıcı tıbbın gücüne inanıyorsanız biorezonans terapisini duymadık demeyin, belki de aradığınız bütünleyici tedaviyi bulmuşsunuzdur, Biorezonans ne için kullanılır, gerçekten etkili midir, yan etkileri var mıdır?

Biorezonans nedir?

Biorezonans, kuantum fiziğine dayanan, elektromanyetik dalgalar (hertz) aracılığıyla bilgi iletebilen ve hücresel dengeyi yeniden sağlamak, doku yenilenme kapasitesini uyarmak ve ayrıca kendi kendini iyileştirmeyi artırmak için aşırı yükleri tedavi edebilen yenilikçi bir biyomedikal makinedir.

Bu makinenin vücudun enerji akışını yeniden düzenlemedeki işlevselliği çeşitli düzeylerde kanıtlanmıştır. Aslında manyetik biorezonans, 2000'den fazla programı sayesinde her türlü patolojide tatmin edici şekilde çalışır ancak aynı zamanda önleme çalışmaları açısından da faydalıdır.

Biorezonans nasıl çalışır?

Biorezonans, sağlıksız hücrelerin veya organların DNA hasarı nedeniyle değiştirilmiş elektromanyetik dalgalar yaydığı fikrine dayanmaktadır. Biorezonansın savunucuları, bu dalgaların tespit edilmesinin hastalıkları teşhis etmek için kullanılabileceğine, bu dalgaları normal frekanslarına döndürmenin ise hastalıkları tedavi edeceğine inanır.

Makinenin işleyişi basittir. Biorezonans seansları sırasında hastaya iletken elektrotlar uygulanır. Elektrotlar, harmonik salınımları vücut tarafından üretilen uyumsuz salınımlardan ayırt edebilir. Daha sonra aynı elektrotlar bu salınımları cihaza iletir, cihaz da bunları işler ve hastaya doğru biçimde yeniden iletir. Yani cihaz, dengelenecek, orijinal biyolojik rezonansına getirilecek organ veya aparatla rezonansa girerek, herhangi bir enerji bloğunun olduğu yerde hareket edecek şekilde kapalı bir hasta-makine devresi oluşturur.

Biorezonans terapisi ne için kullanılır?

Biorezonans tedavisinin sağlıkla ilgili bir dizi durumu teşhis ve tedavi etmek için kullanıldığı bilinmektedir:

●Gıda ve çevresel temas alerjileri (polen, toz, akarlar)

●Ürogenital fonksiyon bozuklukları, adet bozuklukları, prostatit

●Sindirim bozuklukları, karın şişliği, kolit, gastrit, kabızlık

●Karaciğer bozuklukları

●Kemik-kas ağrıları, ameliyat öncesi ve sonrası ağrılar, romatizma

●Egzama, sedef hastalığı, dermatit

●Uykusuzluk

●Migren ve baş ağrıları

●Ağır metal zehirlenmesi

●Kilo ve metabolizma sorunları

●Hormonal sorunlar, menopoz bozuklukları

●Tiroidit

●Astım, kronik bronşit, sinüzit gibi solunum problemleri

●Yara izi uyarımı;

●Bağışıklık sisteminin uyarılması

●Lenfatik drenaj

●Toksinlerin ve bakterilerin ortadan kaldırılması

●Sigara bırakma

●Karın ağrısı

●Alerjiler ve egzama 

●Romatizmal eklem iltihabı

●Kanser

●Fibromiyalji

●Aşırı antrenman sendromu

Biorezonans terapisi işe yarıyor mu?

Biorezonansın sağlık durumlarının teşhis ve tedavisinde ne kadar etkili olduğuna ilişkin araştırmalar sınırlıdır. Aşağıda kullanımıyla ilgili bazı araştırmalar verilmiştir:

●2014 yılında yapılan bir araştırma, sigarayı bırakmak için kullanılan biorezonansı plasebo grubuyla karşılaştırdı: Biorezonans grubundaki kişilerin yüzde 77,2'sinin tedaviden bir hafta sonra sigarayı bıraktığını, plasebo grubunda ise bu oranın yüzde 54,8 olduğunu buldu. Çalışma ayrıca, yalnızca bir kez yapılan tedaviden bir yıl sonra, biorezonans grubundaki kişilerin yüzde 28,6'sının sigarayı bıraktığını, plasebo grubunda ise bu oranın yüzde 16,1 olduğunu gösterdi.

●Biorezonans mide ağrısını tedavi etmek için kullanıldı. Bir çalışma, bu tedavinin özellikle belirli bir teşhisle ilişkili olmayan mide ağrısını azaltmak için yararlı olduğunu buldu.

●Alerjileri ve egzama ve astım gibi ilgili durumları tedavi etmek için biorezonansın kullanılması, biorezonans tedavisinin en iyi çalışılan alanlarından biridir. Bu alanda hem kontrollü (plasebo kullanan) hem de kontrolsüz (gözlemsel) çalışmalar yapıldı. Kontrollü çalışmalar, tedaviyi plaseboyla karşılaştırma yeteneklerinden dolayı genellikle kontrolsüz çalışmalara göre daha yüksek kalitede kabul edildi. Kontrollü çalışmalarda biorezonansın alerjilerin tedavisine yardımcı olup olamayacağı konusunda karışık veya olumsuz sonuçlar elde edildi.

●Bazı biorezonans kullanıcıları, tümör baskılayıcı genleri aktive edebildiğini veya aşırı aktif hücrelerin etkilerini azaltabildiğini ve bunların her ikisinin de kanseri "öldürebileceğini" söylüyor. Ancak kansere neden olan genetik mutasyonların çoğu tersine çevrilemez. Ayrıca biorezonansın kanser tedavisinde etkinliğini gösteren hiçbir çalışma bulunamadı.

●Bir çalışma, fibromiyalji tedavisi için biorezonans terapisi, manuel terapi ve nokta masajı kombinasyonunu, biorezonans tedavisi olmayan manuel terapi ve nokta terapisiyle karşılaştırdı. Her iki grupta da iyileşme görülürken, çalışma biorezonans terapisi alan grupta kas ağrısında yüzde 72'lik bir iyileşme, diğer grupta ise yüzde 37'lik bir iyileşme buldu.

●Tükenmişlik olarak da bilinen aşırı antrenman sendromu, bir sporcunun antrenman ve rekabetin ardından tam olarak iyileşememesi durumunda ortaya çıkar. Bir çalışma, biorezonansın kalp atış hızı ve kan basıncını normale döndürüp sempatik sinir sistemini sakinleştirme yoluyla aşırı antrenman sendromuna yardımcı olduğunu buldu.

Yukarıda belirtildiği gibi biorezonansın olumlu etkilerini gösteren bazı çalışmalar vardır. Ancak bu çalışmalar yalnızca az sayıda kişiyi kapsamaktadır ve sınırlıdır. Bununla birlikte çoğu sağlık uzmanı, biorezonansın tıbbi durumları veya hastalıkları teşhis edemeyeceği veya tedavi edemeyeceği konusunda hemfikirdir. 

Biorezonansın riskleri nelerdir?

Bugüne kadar biorezonans üzerine yapılan çalışmalarda herhangi bir yan etki bulunamamıştır. Genellikle ağrısız bir prosedür olarak adlandırılmıştır.

En büyük risk, biorezonans kullanımının insanların diğer kanıta dayalı tedavileri almasını engelleyebilmesidir. Biorezonans işe yaramazsa, bunun sağlık sonuçları üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

Biorezonansın büyük olasılıkla hiçbir olumsuz yan etkisi olmamasına rağmen, herhangi bir durum için ilk basamak veya tek tedavi olarak kullanılmamalıdır.

Biorezonans seansları 

Yaklaşık bir saat süren bir görüşmeden oluşan hastanın tıbbi geçmişi anlatıldıktan sonra sorunlar değerlendirilerek kişiye özel protokoller uygulanır.

Sonraki oturumlar aşağıda belirtilen tüm aşamaları kapsayacak şekilde 45-50 dakika sürer.

Aşama I: Vücudu sonraki spesifik terapilere hazırlamak için bir detoksifikasyon aşaması. Detoks tedavisi hastanın enerji değerine dayanır: enerji durgunluğu yaratabilecek yara izlerini nötralize eder ve boşaltım organları üzerinde çalışır (böbrek ve karaciğer desteği, lenfatik sistemin yeniden aktivasyonu).

Aşama II: Bu ikinci aşama ruh üzerinde çalışır. Stres, uykusuzluk, kronik yorgunluk, tekrarlayan migren veya fiziksel düzeydeki problemlerde terapist (kinezyolojik testler sayesinde) hangi maddelerin (gıda, virüs, bakteri, ağır metaller, akar, polen vb.) vücudu alevlendirdiği üzerinde çalışır.

Aşama III: İntolerans testinden sonra bağırsak tedavi edilir ve sözde inversiyonlar için hazırlanır.

Aşama IV: Bu , hastaya söz konusu madde hakkında tekrar doğru bilgiyi vermek için makine içine patojenik şişelerin yerleştirilmesiyle gerçekleşen tersine dönme anıdır . Bu şekilde, bedeni alevlendiren her şey "tersine çevrilir" ve bedendeki tıkanıklıklar ortadan kalkar.

Bahsedilen iki binden fazla program arasında en sık kullanılanlardan bazıları şunlardır:

●Ameliyat öncesi biorezonans (ameliyattan önce vücudun detoksifikasyonu için idealdir)

●Ameliyat sonrası biorezonans (anestezi sonrası vücudun detoksifikasyonu için idealdir)

●Alerjiler ve intoleranslar için biorezonans (+ DNA)

●Sigara için biorezonans (sigarayı bırakmada önemli bir yardım)

●Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için biorezonans (+ ozon)

●Kilo kaybı için biorezonans (+ zayıflama + serin şekillendirme + şok dalgaları + mezoterapi)

●Doku oksijenlenmesi için biorezonans

Biorezonans seansı sonrası beslenme nasıl olmalıdır?

Hasta fast food ve tatlı yemeye devam ederse, sigara içiyorsa, elektrosmog'a (akıllı telefonlar ve saatler) aşırı maruz kalıyorsa, stresli bir yaşam sürüyorsa, sağlıksız bir yaşam tarzına sahipse en iyi terapistler ve en iyi tedavi yöntemleri bile başarılı olmayacaktır. İster geleneksel ister tamamlayıcı tıpta olsun, iyileşmeye en önemli katkıyı sağlayanlar hastaların kendileridir. Hasta ne kadar işbirliği yaparsa terapötik başarı o kadar iyi olacak ve istenilen hedefe o kadar hızlı ulaşılacaktır.

Biorezonans yöntemi vücudun kendi düzenlemesinin normalleşmesini teşvik eder ve vücudun enerji gücünü ve savunma gücünü artırır. Bu süreçte vücudun beslenmesine dikkat etmek büyük önem arz eder. Dikkat edilmesi gerekenleri sizin için listeledik:

●Başarılı bir biorezonans tedavisinin ilk kuralı bol su içmektir. Terapi sırasında toksik ve balast maddeler salınır ve karaciğer, safra, böbrekler ve bağırsaklar yoluyla atılabilir. Bu ancak vücudun yeterince su alması durumunda gerçekleşebilir. Mineraller açısından zengin olmayan su, toksik maddeleri en iyi şekilde kendine bağlayıp dışarı atabilir. Limonata ve kahve gibi içeceklerde başka maddeler zaten mevcut olduğundan, toksinlerin bağlanıp atılma şansı daha azdır. Günde 2 ila 3 litre saf canlı su (kaynak suyu veya filtrelenmiş musluk suyu) içilmesi tavsiye edilir. Biorezonans terapisinden hemen sonra en az bir litre su içmeli ve terapi sonrasındaki 6 saat boyunca alkol, kahve veya siyah çay içmemelisiniz.

●İkinci altın kural ise mümkün olduğunca doğal ürünlerle beslenmektir. Sağlıklı, taze, tercihen organik olarak üretilmiş, pestisit, koruyucu madde, boya gibi ilave toksik maddeler içermeyen gıdaların tüketilmesi çok önemlidir. Bunun nedeni, bu tür yiyeceklerin vücudumuza daha fazla yük bindirmesidir. Biorezonans tedavisi sırasında ve sonrasında yiyeceklerinizi seçerken aşağıdaki ipuçlarına uymanızı tavsiye ederiz:

●Beyaz un ve buğday ürünlerini aşırı kullanmayın. Bu tür ürünler patojen bakteri ve mantarların büyümesini teşvik ederek bağırsak florası üzerinde kötü etki yaratır.

●İnek sütü alımınızı azaltın veya tedavi olumlu reaksiyon gösterirse süt ve süt ürünlerinden tamamen kaçının. Bunlar aynı zamanda patojen mantarların büyümesini de teşvik eder ve büyük miktarlarda vücudun yükünü artırır.

●Vücudunuza, tamamen karanlıkta, yüksüz bir yatakta yeterince dinlendirici bir uyku (yetişkinler için 7 ila 8 saat) verin; bu, sirkadiyen ritminiz üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Yatak odanızdan tüm dijital dikkat dağıtıcı unsurları (bilgisayar, TV veya cep telefonu veya cep telefonunuzu uçak moduna alın) kaldırın. Size ve hücrelerinize yenilenme şansı vermenin tek yolu budur. Gevşeme egzersizleri ve doğada yürüyüşler de memnuniyetle karşılanmaktadır.

●Biorezonans terapisi, çoğunlukla en büyük organımız (deri) aracılığıyla yapılan toksik maddelerin ortadan kaldırılmasını teşvik ettiğinden, terapi sırasında sauna ve masajlara gitmeniz, tuz banyosu, kuru fırçalama veya dönüşümlü sıcak ve soğuk duş almanız önerilir. Karaciğer, safra ve bağırsaklar yoluyla da optimum eliminasyon sağlanmalıdır, bu da düzenli bağırsak hareketleri anlamına gelir. Toksinlerin akciğerlerden atılması nefes egzersizleri, inhalasyonlar, aerobik egzersizler ve temiz havada yapılan egzersizlerle desteklenir.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan