Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 22.02.2018 2 dakikada okunur
yorumlar
5
kaydet

Selülitle Mücadelede 5 Etkili Yöntem

Çoğu kadının ortak şikayeti olan selülitler için senelerdir onlarca çözüm sayılmıştır. Oluşumunda en önemli etken beslenme şekli olduğuna göre çözümü de orada bulmak mümkün!

Selülitle Mücadelede 5 Etkili Yöntem

Selülit, deri altındaki aşırı ve düzensiz yağ birikimleridir. Bir dolaşım bozukluğu olan bu durum özellikle bacak ve kalçalarda portakal görünümüyle özdeşleştirilmiştir. Selülit oluşumunda yaşam tarzı, hormonal ve genetik etmenler etkilidir. Sanıldığının aksine kişinin kilo fazlalığının olması, selülit oluşumunun daha fazla olacağı anlamına gelmez. Selülit deyince akla hemen kadınların gelmesinin, yani kadınlarda selülite daha sık rastlanmasının sebebi kadınlardaki östrojen seviyesinin erkeklere oranla daha yüksek olmasıdır.

Vücutta selülit oluşmasını istemiyorsan ya da var olan selülitlerinden kurtulmak istiyorsan beslenmeye ilişkin 5 önerimiz var!

1-Omega-3 yağ asiti içeren besinler
Kan dolaşımının ve damar yapısının iyi olması, sağlıklı bir dolaşımı da beraberinde getirir. Omega-3 yağ asitleri vücudun yağı metabolize etmesini kolaylaştırdığı, kan dolaşımını ve damar sağlığını olumlu etkilediği için selülitlerle savaşta oldukça etkilidir. Öyleyse ne yapıyoruz? Omega-3 açısından zengin olan besinlere soframızda daha çok yer veriyoruz! Somon, uskumru, sardalya, hamsi, alabalık, ton balığı, ceviz, badem, balık yağı, yeşil yapraklı bitkiler, soya fasulyesi, keten tohumu, chia tohumu ve avokado bu besinlere örnek sayılabilir.

2-Brokoli
Brokolinin diğer sebzelerin bir adım ilerisinde olmasının sebebi alfa lipoik asit içermesidir. Alfa lipoik asit ve içerdiği diğer bileşenler selülit oluşumunu engeller ve var olan selülitler üzerinde iyileştirici etki gösterir. Bunu, deri altındaki yağ dokularının sertleşmesini engelleyerek yapar.

3-C vitamini içeren meyve ve sebzeler
C vitamini iyi bir antioksidan olduğu gibi, aynı zamanda kolajen üretiminde de etkilidir. Kolajen cildin dayanıklı ve sıkı olmasını sağlayarak selülitlerin azalmasına ve oluşumunu engellemeye yardım eder.

Zengin C vitamini içeriğine sahip sebze ve meyveler: Portakal, mandalina, kivi, limon, maydanoz, greyfurt, karnabahar, brokoli ve yeşil biber.

4-Tam tahıllı ve lifli besinler
Tam tahıllı ve lifli yiyecekler daha uzun süre tok kalmanı, ani açlık krizleri yaşamamanı sağlayarak rafine şeker, unlu ve yağlı gıdalar ile paketli ürünlerden uzak durmana yardım eder. Bu besinlerden uzak durmak da elbette selülitlerin azalmasını sağlar. Bu besinlerin cilt için gerekli olan vitamin ve minerallere sahip olması ve antioksidan içermeleri de cabası!

5-Yeşil Çay
Kan dolaşımını ve metabolizmayı hızlandırma, yağ yakımını artırma ve birikimini önleme özelliklerine sahiptir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan olduğu için selülitlerin başdüşmanlarından bir tanesidir. Ancak gün içinde içilen yeşil çay miktarına dikkat edilmeli, 3 fincanı geçilmemelidir. Hamilelik sürecinde de beslenme düzeninde yeşil çaya yer verilmemesi tavsiye edilir.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Ebrunursevinc Nur

Ebrunursevinc Nur Selülit oluşumuna sebep olan / selüliti arttıran besinleri de paylaşır mısınız? Nelerden uzak durmamız gerektiğini böylece öğrenip dikkat ederiz.

23.02.2018
Yanıtla
Batuhan Saatcioğlu

Batuhan Saatcioğlu selülite neden olan besinden çok aldıgın kalori önemli, kalori fazlası olusturmadıgın sürece yağlanma olmaz vücutta.

23.02.2018
Yanıtla
Umut Güner Güner

Umut Güner Güner En büyük etken düzensiz beslenme glisemin indeksi yüksek gıdalar tüketilmesi özellikle alkol sigara kahve ve hazır gıdalar

12.03.2018
Yanıtla
Umut Güner Güner

Umut Güner Güner İşin üzücü tarafı tıp selülitin önüne geçebilecek bi çözüm bulamadı ciddi anlamda

12.03.2018
Yanıtla
Gon Gur

Gon Gur Önce kilo versem de selülitim dert olsa

18.03.2018
Yanıtla