Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Tatilde Nasıl Kilo Kontrolü Sağlarsınız?
Tuğçe Altan Bahçe 23.07.2014 2 dakikada okunur
yorumlar
2
kaydet

Tatilde Nasıl Kilo Kontrolü Sağlarsınız?

Tatile çıktığınızda kilo almayın.

Tatilde Zayıflama

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı, tatil ve seyahatlerinizde de devam ettirmeniz gerekir. Bu dönemlerde öğün saatleriniz değişse bile, öğün düzeninizi bozmamalısınız. Tatil sırasında genellikle yaşanan sorun, istenilen besinleri bulamamak veya öğün düzenini koruyamamaktır. Bu durumların önüne geçmek için yanınızda ara öğünler için sağlıklı besin alternatifleri bulundurabilir ve gittiğiniz yerlerde yemek yerken tercihinizi sağlıklı yemek çeşitlerinden yana kullanabilirsiniz. Yemeyi özlediğiniz veya sevdiğiniz besinleri tüketirken, bunun sıklığına dikkat etmeli, haftada 1-2 defadan fazla tüketmemelisiniz.

Tatilde Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı?

Bir hafta ya da daha uzun süren tatillerden kilo almadan dönmek ve daha sonraki dönemlerde de kilo artışı yaşamamak için;

  • Açık büfe kahvaltı seçeneklerinde;  Yoğurt + müsli + meyve + 2-3 adet ceviz veya tahıllı ekmek  (tam buğday ya da çavdar ekmeği gibi) + peynir + söğüş salata + 4-5 adet zeytin + yumurta (haşlama ya da az yağlı omlet şeklinde) tercih edebilirsiniz.
     
  • Açık büfe ana yemeklerde, tercihinizi salata, sebze, yoğurt-cacık, ızgara et çeşitlerinden ve tam tahıl grubu ( tam buğday ekmeği, bulgur, kuru baklagil çeşitleri gibi) besinlerden yana kullanmalısınız.
     
  • Tatlı tüketmek istediğinizde, ana öğünlerden 2 saat sonra 1 kase sütlü tatlı  veya 2-3 top dondurma tüketebilirsiniz.
     
  • Asitli içecekler yerine ayran, kefir, maden suyu veya şekersiz limonata tercih edebilirsiniz.
     
  • Seyahatlerde tükettiğiniz meyve miktarına da dikkat etmelisiniz. Porsiyon ölçüsü fazla olabilecek karpuz, kavun, üzüm gibi meyvelerin yerine, posa oranı yüksek olan şeftali, armut, kayısı, kiraz veya erik tüketebilirsiniz.
     
  • Alkol alacaksanız, 1 kadeh şarap, 1 tek rakı, 1/2 şişe bira (330 cc), 1 bardak viski (20 cc) ve 1 bardak votka (20 cc) gibi içeceklerin, 1 porsiyon meyve yerine tüketildiğini unutmalısınız.
     
  • Sindirim sorunları yaşamamak için, her gün posa oranı yüksek besinler tüketmelisiniz. Ana öğünlerde 1 kâse salata veya 1 tabak sebze yemeği ile ara öğünlerde 1 su bardağı probiyotik yoğurt ve 2 adet ceviz veya 7-8 adet badem gibi yağlı tohum çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
     
  • Seyahatlerde ödem, şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarıyla karşılaşmamak için yeterli su tüketimine de önem vermelisiniz ve her gün en az 7-8 su bardağı su tüketmelisiniz. Kan dolaşımını dengelemek için içtiğiniz suya limon ekleyebilirsiniz.
facebook twitter linkedin whatsapp messenger mail

Yorumlar

Tuğçe Altan Bahçe

Tuğçe Altan Bahçe Merhaba Güneş hanım, Tatil,bayram..gibi seyahat ve sevdiklerinizle sosyalleştiğiniz zamanlardan sonra nasıl beslenmeniz gerektiğiniz öğrenebilirsiniz. Önemli olan ne sıklıkta bu ortamlarda bulunuyorsunuz? İsterseniz Diyetkolik.com sitemi üzerinden beslenme programınız ile ilgili yardımcı olurum. Saygılarımla, DİYETİSYEN TUĞÇE ALTAN BAHÇE

06.08.2014
Yanıtla
Güneş Banu  Kocatepe

Güneş Banu Kocatepe Merhaba; gerçekten önemli bir dosya olmuş, ben bayramı Mersin de geçirdim, her eyrde sıkma, börek vardı, tek tesellim, sağlıklı undan yapmış olmaları.Esmer buğday unundan...Tartıya çıkmaya korkuyorum.

31.07.2014
Yanıtla

İlgini Çekebilir